Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hurra for 17. mai-dugnaden

Det blir ikke noe borgertog i Sandvika, slik som her for fem år siden.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det er med stor glede og takknemlighet jeg registrerer at kulturlivet og især korpsbevegelsen ønsker å bidra til en minneverdig 17. mai-feiring i Bærum, også i 2020.

 Pandemien gjør at våre tradisjonelle barnetog, selve bærebjelken i manges opplevelse av nasjonaldagen vår, ikke kan arrangeres. Vi er derfor veldig glade for at så mange skoler og korps likevel bidrar til at befolkningen skal få oppleve en hyggelig 17. mai med markeringer og musikk. 17. mai vil bli en festdag, også i år!

Jeg vil anbefale alle å se på Bærum kommunes hjemmesider, www.baerum.kommune.no, der 17. mai har fått egen fane. Der kan dere, under hver enkelt skole, se hva som skjer av feiring i det enkelte nabolag. 

Flaggheising, kransenedleggelse, taler, kor, korps som marsjerer alternative ruter og spiller ved institusjoner, veteranbiltog, kahoot og kiosksalg uten fysiske varer er bare noen av ingrediensene i årets nasjonaldagsfeiring. 

Det må ikke samles flere mennesker enn det myndighetene tillater, og det bes om man respekterer de smitteverntiltak som vi alle kjenner. Det er også viktig at man respekterer de henstillinger som arrangørene kommer med. 

Dette året må de fleste bivåne arrangementene på avstand og holde en flagglengdes avstand til hverandre. For første gang blir strømming og Facebook viktige arenaer for feiringen, man kan følge med uten å være fysisk til stede. Alt dette finner man informasjon om på kommunens nettside.

Byen vår, Sandvika, har gradvis fått en sterkere plass i befolkningens 17. mai-feiring. Morgenprogrammet består også i år av salutt, flaggheising, kransenedleggelse og taler ved Rytterstatuen, i tillegg får vi kor og korpsmusikk. Dette vil bli strømmet og gjort tilgjengelig for alle. 

Rett før kl. 13 skal alle kirkeklokkene i Bærum ringe, og kl. 13 skal vi alle synge «Ja, vi elsker», i Sandvika blir det til klokkespill fra klokketårnet. 

Arrangementet i Løkkehaven, borgertoget gjennom byen og festforestillingen i Bærum Kulturhus har blitt tradisjon for mange. Dette året blir det en litt annen vri. Evje skoles musikkorps sørger for musikk i sentrum, og festforestillingen i Bærum Kulturhus kan følges på blant annet kommunens og kulturhusets hjemmesider. 

Forestillingen blir meget severdig med mange kunstneriske innslag og blant annet taler fra ordfører Lisbeth Hammer Krog, ungdomsrådets leder Martin Strømme og årets hovedtaler Arne Hjeltnes.

Til slutt vil jeg ydmykt takke alle som medvirker til at befolkningen i Bærum får en så normal 17. mai-feiring som mulig. Takk til skolenes FAU, takk til kor og korps og takk til alle, både frivillige og ansatte, som gjennom stor dugnadsinnsats bidrar til en flott markering over hele Bærum.

Ja, vi elsker dette landet – gratulerer med dagen!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.