Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hundebitt til besvær

– En av hundene løp rett til meg og bet meg i beinet, forteller Bjørn Kåre Salvesen.

– En av hundene løp rett til meg og bet meg i beinet, forteller Bjørn Kåre Salvesen.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg er selv en fornøyd hundeeier og mener dyr er til berikelse for barn og eldre. Jeg må likevel fortelle om en hendelse jeg er lite fornøyd med. 

Jeg gikk på turveien forbi Hagabråten på Grav i Bærum, søndag 14. februar om ettermiddagen. Jeg møtte en hundeeier med to små hunder. Hundene var cocker spaniel-lignende og var i fleksibånd. 

En av hundene løp rett til meg og bet meg i beinet. Nå snakket vi to om denne situasjonen, og jeg mente at han må være forsiktig – et barn som blir bitt er jo mye verre. Jeg sa at jeg gjerne ville vite hva han het i tilfelle jeg fikk legeutgifter av bittet. Han oppga sitt fornavn og sitt telefonnummer, men virket på meg uvillig til å se sitt ansvar for bittet.

Da jeg kom hjem, opplyste legevakten at fastlegen måtte gi meg stivkrampevaksine – noe jeg fikk dagen etter. Da jeg prøvde å ringe hundeeieren, viste det seg at telefonnummeret ikke er hans, det var ute av bruk.

Så hundeeier, jeg vil gjerne vite hva du tenker om dette. Selv synes jeg det er rimelig at du betaler kostnaden din hund påførte meg. Jeg kunne kreve hunden avlivet, men jeg mener hunder er til berikelse for små og store, så det vil jeg ikke gjøre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.