Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hummer og fotball for politikerne

Nytt Nadderud for 8.000 tilskuere planlegges langs Gamle Ringeriksvei, der det i dag er parkering og en kunstgressbane uten tribune.

Nytt Nadderud for 8.000 tilskuere planlegges langs Gamle Ringeriksvei, der det i dag er parkering og en kunstgressbane uten tribune.

Foto: KARL BRAANAAS

De omstridte planene for nytt Nadderud stadion kommer opp i Bærum formannskap onsdag. 

Flere har uttrykt bekymring for kostnadene ved nytt stadionanlegg. I hovedutvalg for miljø, idrett og kultur var det heftig debatt om saken sist torsdag.

På sakslisten står også det store boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu, der det er funnet en bunker fra andre verdenskrig. Formannskapet har fått en rekke innspill om bunkeren å ta hensyn til. 

Planutvalget i Bærum har møte både tirsdag og torsdag. Tirsdag behandles blant annet klimastrategi 2030 og arealstrategi 2021–2040. Torsdag kommer byggesaker fra blant annet Bjerkelundsveien og Ørneveien på Bekkestua, Linderudveien på Bærums Verk, Dr. Høsts vei på Gjettum, Østeråsen på Østerås samt utvidelse av steinbruddet til Franzefoss på Steinshøgda.

Hummer og fartsgrenser

I Asker er det møter i en rekke utvalg denne uken. Utvalg for plan og byggesak (onsdag) har saker fra blant annet Holmquistveien på Nesbru, Otto Blehrs vei på Nesøya, Sperrekleiva i Nærsnes, Hulda Garborgs vei og Vakåsveien på Vakås og Kjøyafaret i Åros. 

Utvalg for samfunnstjenester (torsdag) skal blant annet diskutere fredning av hummer. Kommunedirektøren foreslår at Asker søker Fiskeridirektoratet om etablering av permanent fredningssone i den såkalte Drøbaksjeteen, en undervannsmur av stein, fra Hurum til sjøgrensen mot Frogn. Andre saker er fartsgrenser til sjøs og driften av Risenga idrettspark.

I Viken er det møte i fylkestinget onsdag og torsdag. Saker er blant annet Viken som antirasistisk sone og handlingsplan for og tilskudd til kunst og kultur.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.