Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyt og dyrt på Fornebu

– Du kan vente på penthouseleiligheten på 245 kvadratmeter BRA i 8. etasje på Nansenløkka, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: DYRVIK ARKITEKTER

Ap, Høyre og MDG fikk overraskende sterk lokal motstand på det opprinnelige forslaget til kommunedelplan 3 for Fornebu

Aps og Høyres ledere lovet bot og bedring, gull og grønne skoger, større boliger, billige boliger og beboermedvirkning bare kommunedelplan 3 gikk igjennom. Til slutt stemte 41 av 51 representanter for. Men det var etter protokollering av en del viktige forbehold som blant annet Venstre klarte å få inn. Blant annet denne formuleringen:

«Ved regulering av nye delfelt skal utforming mht. høyder og tetthet ta hensyn til allerede etablerte boområder som grenser til feltet.»

At Høyre og Aps ledelse nå velger å se bort ifra denne forutsetningen for kommunestyrevedtaket i 2019, er skuffende, men ikke overraskende. Alltid. Uansett.

Dermed fikk Obos planutvalgets velsignelse til å bygge flere seks etasjers blokker på feltet som ligger i Parken mellom Storøya skole og «Treklang». Blokker som ligger mer enn 4 meter høyere enn de nærmeste boligblokkene på nabofeltet.

Nå er de to første penthouseleilighetene i 6. etasje på Storøykilen lagt ut for salg. Prisene er ny rekord på Fornebu: 29 millioner kroner for den vestvendte på 185 kvadratmeter BRA og 27 millioner for den østvendte på 202 kvadratmeter BRA. Dog er ikke parkeringsplasser inkludert. De koster kun 650.000 kroner per plass.

Får du ikke kjøpt en av disse leilighetene, fortvil ikke. Du kan vente på penthouseleiligheten på 245 kvadratmeter BRA i 8. etasje på Nansenløkka. Da slipper du også å ligge midt i innflygingen til sjøflyene.

Ap og Høyre kommer til å tillate åtte etasjer på feltet mellom Fornebu S og Nansenparken. Samme hvor høyt det blir og hvor mye ettermiddagssol som blir borte fra folkets samlings- og lekeplass ved Fornebu S. Alltid. Uansett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.