Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyres store ord om satsing på psykisk helse

– Det blir ikke bedre psykiske helsetjenester med bare store ord og utredninger. Det må følges opp med nødvendige bevilgninger og økt bemanning, skriver Janne Grøttumsbråten, som er kommunestyrerepresentant for Asker SV.

– Det blir ikke bedre psykiske helsetjenester med bare store ord og utredninger. Det må følges opp med nødvendige bevilgninger og økt bemanning, skriver Janne Grøttumsbråten, som er kommunestyrerepresentant for Asker SV.

Foto: KARL BRAANAAS

Høyre snakker med store ord om satsing på psykisk helse. Dessverre blir det mest med snakken.

Under Asker kommunestyres budsjettmøte 14. desember så vi igjen hvordan Høyres store ord om satsing på psykisk helse i Asker ikke følges opp med nødvendige bevilgninger og økt bemanning.

Høyre og posisjonen stemte ned SVs verbalforslag om styrking av akuttpsykiatrisk helsetilbud og forsterket oppfølgingstjeneste, slik at disse får kapasitet og kompetanse til å gi et tilbud både til innbyggere i akutt psykisk krise og fast vedtaksbasert oppfølging på kveld og helg til brukere med alvorlige og langvarige psykiske lidelser.

Høyre og posisjonen ville heller ikke stemme for SVs verbalforslag om videreføring og styrking av kommunale personalressurser til FACT-teamene. 

Dette er et samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten og kommunene om ambulant oppfølging av brukere med alvorlige og langvarige psykiske lidelser. 

Høyre og posisjonen oversendte isteden forslaget uten realitetsvotering til videre uforpliktende oppfølging av administrasjonen.

Isteden fremmet Høyre og resten av posisjonen et totalt uforpliktende verbalforslag om psykisk helse.

Her ber de kommunedirektøren om en sak hvor det gjøres rede for våre lavterskeltjenester og kapasiteten på tilbudene samt grensesnittet mot spesialisthelsetjenesten.

Som om en utredning av kapasiteten på lavterskeltilbudene skulle bedre kapasiteten på tilbudene til innbyggere i akutt psykisk krise og brukere med alvorlige og langvarige psykiske lidelser. 

For det er den største utfordringen; å klare å gi god og nok hjelp i kommunen både med tanke på kompetanse og kapasitet til mennesker med alvorlige og langvarige psykiske lidelser som spesialisthelsetjenesten i tråd med samhandlingsreformen ikke lenger har et tilbud til.

Det blir ikke bedre psykiske helsetjenester med bare store ord og utredninger. Det må følges opp med nødvendige bevilgninger og økt bemanning.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.