Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyre sikrer bærekraftig velferd

– Nye E18 må bygges slik at det blir bra både for klima og for økonomien og for folk flest, skriver Lene Conradi (H).

– Nye E18 må bygges slik at det blir bra både for klima og for økonomien og for folk flest, skriver Lene Conradi (H).

Foto: TRINE JØDAL

Vi er vant med å ha det godt i Norge; best i verden skal vi tro global ranking. Vi har ingen garanti for at dette vil vedvare: «Code red for humanity» varslet FNs generalsekretær da klimapanelets siste rapport ble publisert for et par uker siden.

I årene som kommer vil det bli stadig mer krevende å levere på klimamålene og samtidig sikre velferden når antallet eldre snart dobles og oljeinntektene snart halveres. Stortingsvalget 13. september dreier seg om å sikre landet en regjering som kan levere bærekraftig velferd i de krevende årene som kommer.

«Bærekraft» betyr både bra for klima og for økonomien og for folk flest. Dette gjelder for alle politikkområder. 

Nye sykehus og omsorgsboliger må bygges og drives slik at det blir bra både for klima og for økonomien og for folk flest. 

Nye E18, ett av mine hjertebarn, må bygges slik at det blir bra både for klima og for økonomien og for folk flest. Nye arbeidsplasser må etableres slik at …. Det som gjelder, er «både – og – og!» på alle områder. I klartekst: Dette er det kun en regjering ledet av et sterkt Høyre eller av et sterkt Ap som kan levere på. 

De radikale rød/grønne partiene Ap vil være avhengig av for regjering, kan sikkert levere mye bra på klima, men ikke uten at dette vil få alvorlige konsekvenser for landets økonomi, og samtidig gjøre livet vanskeligere for folk flest. 

Å velge en svak Ap-regjering som er avhengig av slike partier, er derfor en dårlig løsning sett med mine øyne.

Et sterkt Høyre i posisjon har i åtte år vist at det kan levere bra både på klima og på økonomisk ansvarlighet og på velferd for folk flest. Også i en krevende koronatid.

Kun et sterkt Høyre kan sikre bærekraftig velferd, slik jeg ser det. Godt valg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.