Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyre på repeat

– «Skjebnevalg» kaller Bjørnsen og Elvenes det, men de glemmer å nevne noen av de områdene hvor det faktisk er et meget viktig valg, skriver Else Marie Rødby (39), som er 2.-kandidat for Sp i Akershus og kommunestyrerepresentant i Asker.

– «Skjebnevalg» kaller Bjørnsen og Elvenes det, men de glemmer å nevne noen av de områdene hvor det faktisk er et meget viktig valg, skriver Else Marie Rødby (39), som er 2.-kandidat for Sp i Akershus og kommunestyrerepresentant i Asker.

Foto: Joakim S. Enger

I Budstikka 9. september tar Hårek Elvenes og Kari Sofie Bjørnsen fra Høyre det som passer dem ut av sitater fra undertegnede, for å skremme velgere.

Når det gjelder E18 gjennom Asker og Bærum, så har Senterpartiet vært opptatt av å få på plass et prosjekt som både løser problemene og som i tillegg både er forsvarlig bruk av offentlige penger og havner på et så fornuftig nivå som mulig når det gjelder bompenger. 

Dette mener vi er en klok tilnærming til offentlig pengebruk knyttet til store byggeprosjekter.

Vi trenger ikke se lenger enn den hinsidige pengebruken Høyre har stått for når det gjelder nytt regjeringskvartal eller til de enorme kostnadssprekkene knyttet til utbyggingen av Follobanen. Sp vil jobbe for at E18-utbyggingen ikke blir et slikt prosjekt. 

Bjørnsen og Elvenes er stadig opptatt av undertegnedes uttalelser knyttet til E18-utbyggingen, og prøver å fremstille det som kategorisk motstand mot prosjektet. 

Det jeg faktisk har sagt er at når det gjelder de to neste etappene i prosjektet, så «(…) vil jeg jobbe for at den helhetlige løsningen kommer på plass, men siden den fortsatt er under planlegging vil det være fornuftig å ta nærmere stilling til denne delen når man har nærmere oversikt over alle sider av prosjektet.» 

Det vil jo selvfølgelig være viktig å sluttføre prosjektet, og det skal vi jobbe for å gjøre på en fornuftig måte. Nå er første etappe i gang, innenfor en nedskalert ramme med stort fokus på kollektivtransport og myke trafikanter – og med mindre bompenger. Det er viktig for Senterpartiet å jobbe videre i dette sporet. 

Det er ikke takket være Høyre at vi har fått på plass en forbedret løsning, men noe Senterpartiet og Arbeiderpartiet jobbet gjennom i Viken fylkeskommune.

«Skjebnevalg» kaller Bjørnsen og Elvenes det, men de glemmer å nevne noen av de områdene hvor det faktisk er et meget viktig valg. 

Elvenes og Bjørnsen er, for å nevne det, hjemmehørende i en av regionene som har tapt aller mest på regjeringens såkalte nærpolitireform. Etter åtte år med Høyre i regjering har vi ikke fått en eneste ekstra politipatrulje på veiene, men til gjengjeld har vi fått tidenes største politibyråkrati. 

I tidligere Asker og Bærum politidistrikt var det i 2015 402 ansatte. I dag er det 342, som i tillegg skal dekke gamle Røyken og Hurum. 

Til sammenligning har politiet i Finnmark, med 75.000 innbyggere, 500 ansatte. Av de 3.604 som jobber i Oslo politidistrikt, er under 10 prosent av de ansatte hjemmehørende i Asker og Bærum.

Høyre i regjering har vært en pådriver for reformer, sammenslåinger og store systemer, enten det gjelder politidistrikter, domstoler, Nav-kontor, helseforetak, universiteter eller fylker. 

Alt kan sentraliseres, og nærmest alle innbyggerrettede tjenester kan visst løses via mobile, omreisende enheter enten det er politi-bobilen, skattekontor-bussen eller at kvinner må føde i ambulansen fordi det lokale fødetilbudet er lagt ned. 

For alle de som ikke ønsker denne utviklingen, kan jeg være enig: Det er et skjebnevalg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.