Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyre og «fjernpolitireformen»

FÅR STØTTE: Hovedtillitsvalgt Bjørn Egil Drangevåg i politiforeningen i enhet vest.

Budstikka hadde 13. desember oppslag om «Nærpolitireformen».

Hovedtillitsvalgt Drangevåg synes det er beklagelig at publikum mener avstanden til politiet er blitt større. Det er prisverdig at han våger å kritisere reformen i en organisasjon hvor politimester Sjøvold har bedt sine ansatte om å slutte å sutre. Ansvarlig for reformen er regjeringen, ikke politiet.

Les også: Roper varsku: Mener politiets nærhet er svekket

Les også: Ordføreren: – For tidlig å gjøre opp status for politireformen

Dagen etter sier Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog at det er for tidlig å gjøre opp status for politireformen. «Jeg håper inderlig de som opplever å ikke få hjelpen de mener de trenger, melder fra om hvor skoen trykker». For Budstikkas lesere er konsekvensene kjent gjennom mange innlegg.

Hun fortsetter: «Min opplevelse er at politiet er lydhøre og villige til å gjøre forbedringer».

Ansatte i politiet er frustrert over å levere dårligere tjenester, men gjør så godt de kan. De har et stadig voksende politidirektorat og en ledelse som er lojale mot reformen.

«Fjernpolitireformen» er både sentraliseringsreform og «kvalitetsreform». Enhet Vest strekker seg fra Sinsenkrysset til Holmsbu. Politipatruljene dirigeres fra Oslo. Lokalkunnskapen er borte.

Hammer Krog sier hun ikke vil avstå fra kritikk av reformen til moderpartiet. Så langt har kritikken uteblitt. Man kan ikke være for politireformen, men mot konsekvensene. Høyre-politiker og Bærums-mann Hårek Elvenes har konsekvent rost reformen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det er ikke nok å pusse opp «fjernpolitireformen», den må skrotes. Asker og Bærum må gjenoppstå som eget politidistrikt. Som ordføreren sier, dette blir tema i valgkampen. Motstand mot fjernpolitireformen er en av kjernesakene for Senterpartiet, også i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.