Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyre fikk en ny sjanse, men tok den ikke

Tonje Lavik, kommunestyrerepresentant for Asker Frp.

Tonje Lavik, kommunestyrerepresentant for Asker Frp.

Foto: KARL BRAANAAS

Under Asker kommunestyres behandling av budsjettet fremmet Fremskrittspartiet forslag på 1 million kroner årlig til etablering og drift av kommunalt mobbeombud. 

Dette har vært viktig å få på plass både for meg og for Frp. Likevel har Høyre tidligere i høst argumentert for at de ikke vet om mobbeombud er riktig løsning.

Samtidig som Høyre venter på svar om dette er riktig løsning, venter på andre løsninger som kan være bedre, setter i gang undersøkelser og utredninger, så er det elever i Askerskolen som opplever mobbing. 

Akkurat nå er det viktig at vi gjør hva vi kan. Evalueringer, undersøkelser og utredninger kan man ta etterpå.

Jeg var og er skuffet over at særlig Høyre og Arbeiderpartiet ikke ønsket å støtte dette tidligere i høst, og jeg er enda mer skuffet nå. 

I et stort kommunebudsjett, i et krevende år som har vært krevende særlig for barn og unge, ønsker man altså ikke å prioritere 1 million kroner for å sikre at barn og unge får en trygg og god skolehverdag. Det skuffer meg.

Dagens system fungerer ikke, da hadde det ikke vært nødvendig å ha denne debatten. Det hadde ikke vært nødvendig for meg og Fremskrittspartiet å fremme dette forslaget. Det hadde ikke vært nødvendig for meg å skrive dette innlegget. Men det er nødvendig.

Det er på tide å tørre å prioritere og tørre å ta en sjans på at dette tiltaket kan være det rette. Det er på tide å tørre å ta et standpunkt. Høyre fikk en ny sjanse, den benyttet de ikke. Det skuffer meg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.