Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyre er forbannet på det grønne skiftet

Tidligere MDG-tipp Rasmus Hansson mener ny E18 både er dyr, gammeldags og miljøfiendtlig.

Tidligere MDG-tipp Rasmus Hansson mener ny E18 både er dyr, gammeldags og miljøfiendtlig.

FOTO: KNUT BJERKE

Askers Høyre-ordfører er lyn «forbannet» i Budstikka 24. april over at MDG ikke vil ha motorveien hun vil ha. Tenk hvis hun hadde vært like forbannet over alt som får det grønne skiftet til å gå med sneglefart i Norge; gammeldagse veiløsninger, evig oljeavhengighet og motvilje mot å bevare natur hvis det koster noe.

Høyre har lært seg å si både klimaklok og grønt skifte veldig ofte. Også Høyre er nok enig i at et grønt skifte vil bety annerledes samferdselspolitikk, ny energipolitikk, mindre ressursforbruk. Men først vil Høyre bygge enda flere motorveier, åpne enda flere oljefelt og bygge ned enda mer natur. Etterpå tar vi det grønne skiftet.

Selve E18-saken er forbausende enkel: I 2019 ville velgerne i Viken og Oslo ha MDGs og de rødgrønnes politikk. De ville ikke ha Høyres. Nå gjør MDG og de rødgrønne noe så opplagt som å holde det de lovet velgerne: Å arbeide for at samfunnet ikke bruker enorme summer på å bygge en motorvei som flertallet i de to fylkene synes er dum, dyr, gammeldags og miljøfiendtlig. Det bør være tankevekkende for Høyrevelgere at MDGs oppfølging av et demokratisk valg får Høyre til å gå fra konseptene.

Alle respekterer nå handlekraften regjering og opposisjon viser under koronapandemien. Mange kommenterer også forskjellen mellom denne demonstrasjonen av god og ansvarlig politikk, og fraværet av den samme handlingsviljen når jobben er å slutte å bruke opp naturen og ødelegge klimaet, slik at vi kan sikre oss en god fremtid.

I E18-saken demonstrerer Asker-ordføreren hvorfor det er sånn: Høyre (og Ap, Venstre & co.) vil ikke ta inn over seg at det er nå vi må gjøre ting annerledes, hvis vi vil ha et godt samfunn i fremtiden. Det er i dag vi må velge andre løsninger enn vi er vant til, ikke en annen dag. Men når flertallet i fylket hennes vil gjøre nettopp det, da vil ikke Høyre-ordfører Conradi ha noe grønt skifte likevel. Hun blir bare forbannet. Det er vel det som kalles å være konservativ.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.