Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Høyere utdanning til Asker

Asker Frp sin ungdomskandidat Eivind W. Kårbø (20år) skulle gjerne studert i Asker.

FOTO: PRIVAT

Universiteter og høyskoler er selve kilden til videreutvikling av samfunnet. Med eldrebølgen og klimaproblemer trenger vi smarte hoder i årene fremover. For å skape smarte hoder trenger vi økt kompetanse innenfor alle fagfelt og yrker.

Asker kommune er allerede en av kommunene i Norge hvor andelen av innbyggere med fullført høyere utdanning er høyest. Årlig søker nesten 5.000 personer fra Asker og Bærum høyere grunnutdanning, men det tallet viser bare de som har søkt studier gjennom Samordna opptak. Tar vi med tallene for dem som søker private studier, utgjør det sannsynligvis en stor mengde personer. Dette tatt i betraktning viser at det ligger et enormt potensial for en campus i vår region. Som student hadde jeg satt stor pris på muligheten for å studere nærmere mitt hjemsted.

Flere nasjonale institusjoner for høyere utdanning har sett på nye steder å etablere campus i vårt område. Jeg vil på vegne av Asker Frp arbeide for at Asker kommune skal være en attraktiv kommune for disse å etablere seg i. Det å etablere en campus til Asker vil bety mye for hele kommunen.

Asker Frp mener vår kommune er det perfekte sted for høyere utdanning. Her har vi en perfekt balanse mellom by og land, vi har sterke fagmiljøer innenfor ulike fag og mange dyktige folk. Dessuten er Asker midt i smørøyet, ettersom vi er plassert midt mellom Drammen og Oslo, noe som gjør at vi kan være et godt studenttilbud for folk fra begge byene. Dessuten kan det være attraktivt for unge over hele landet som har lyst til å flytte til Oslo-området, men som søker litt roligere omgivelser enn midt i Oslo.

LAsker Frp er opptatt av å styrke samarbeidet mellom høyere utdanningsinstitusjoner og det lokale næringslivet. En campus i Asker vil skape store positive ringvirkninger i kommunen vår. For næringslivet vil det bety et økt tilskudd på unge talenter med nye ideer og perspektiver. Det vil legge til rette for et økt forskningssamarbeid mellom næringslivet og fagmiljøer. Flere unge og studenter til Asker vil også være et godt supplement til lokalsamfunnet. Flere arbeidsplasser skapes med flere studenter og næringer kan utvikles videre. I tillegg vil det skape et grunnlag for mer lokalt uteliv, som mange unge savner i dag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.