Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hosletoppen skal oppgraderes

Mitt hjerte banker for Hosletoppen, skriver Dag Nyeggen.
Mitt hjerte banker for Hosletoppen, skriver Dag Nyeggen.

Det var god oppslutning rundt folkemøtet om Hosletoppen Skole tirsdag 11. juni. FAU samlet representanter fra samtlige partier, som fikk sagt sitt om de ulike partiers ambisjoner for denne ungdomsskolen, som hele Hosle har hatt glede av siden den ble bygget i 1971. 

Debatten ble ledet av en myndig elevrådsleder og flere av elevene fikk sagt ettertrykkelig i fra om hvordan inneklima og andre mangler ved skolebygget oppleves. Dårlig inneklima, lekkasjer fra tak, punkterte vinduer, kalde rom vinterstid og flere andre forhold som krever utbedring ble påpekt.

Bærum Høyre er opptatt av at Hosletoppen Skole skal bestå som en av landets beste ungdomsskoler. Læremiljøet er ypperlig og da må også skolebygget oppfattes tilsvarende. Skolen er stor og elevene har god plass. Grunnkonstruksjonen er robust og vi kan spørre oss selv om det er realistisk å erstatte denne skolen med et nybygg, fremfor å rehabilitere. Miljøfotavtrykket ved å rehabilitere er minimalt i forhold til riving og nybygg. De planlagte utbedringene som starter etter skoleslutt bør være merkbare allerede kommende høst for elever og ansatte.

Hvilke utbedringer skal så gjennomføres? Tekniske rådgivere har utarbeidet en prioriteringsliste på grunnlag av tilstandsvurderinger fra 2015 – 2017. På bakgrunn av dette er det satt av 30 mill kr til oppgraderinger, som skal gjennomføres frem mot 2020. Planen teller 26 punkter for utbedring og vedrører yttertak, himlinger, vegger, vinduer, lysarmaturer, brannanlegg, varmeløsninger, aggregater for ventilasjon etc. Inneklima har stort fokus. Alle kanaler skal renses og forsterkes med økt kapasitet for luftgjennomstrømning.

På møtet ble det hevdet fra flere politikere at 30 mill kr ikke rekker særlig langt. Til det er det å si at det er en god start. Dette er ingen enkel oppussing, men en omfattende utbedring. Når denne oppgraderingen er gjennomført er det opp til oss politikere å se om det er grunnlag for ytterligere bevilgninger.

Jeg har selv to sønner som hadde tre gode læreår på Hosletoppen. Et godt grunnlag i realfag og ikke minst kinesisk er noe de tok med seg til videregående og i studieløpet videre. De er ikke tvil om hvor grunnlaget ble lagt. 

Mitt hjerte banker for Hosletoppen og vi som styrer Høyre på Hosle skal bidra til ha denne saken høyt på agendaen!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.