Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hosletoppen er en skole for fremtiden

Artikkelforfatter Kjell Maartmann-Moe under tirsdagens debattmøte på Hosletoppen.

Tirsdag var det folkemøte på Hosletoppen skole om skolens fremtid.

Arbeiderpartiet står fjellstøtt på at Hosletoppen og Østerås, begge er skoler for fremtiden. Begge skal være moderne skoler med tidsmessige lokaler og gode lærings- og arbeidsmiljøer - slik alle skoler i Bærum skal være, om Arbeiderpartiet får bestemme.

Hosletoppen skole har dårlig inneklima og bygningene har forfalt både innvendig og utvendig. Slik kan og skal vi ikke ha det.

Skoleutvalget ved Hosletoppen var en pådriver for å få dokumentert forfallet allerede tre år tilbake da Arbeiderpartiets Kirsti M. Mortensen var leder. Hun er nå kandidat til kommunestyret i Bærum.

I skolebehovsanalysen som ble behandlet i kommunestyret i 2018, foreslo rådmannen at Østerås og Hosletoppen skulle slås sammen til én stor skole på Østerås. Det ville ikke Arbeiderpartiet. Det ble enstemmig vedtatt av kommunestyret at det skal være skole både på Hosletoppen og Østerås..

Det er mange som er utålmodige med å få avklart om det skal bygges ny skole på Hosletoppen eller om den skal totalrehabiliteres. Det er fullt forståelig i lys av skolens dårlige fysiske forfatning. Derfor har Arbeiderpartiet i formannskapets møte den 12.06.19, spurt rådmannen om når utredningen kan forventes ferdig.

I påvente av rådmannens utredning, påfølgende politisk beslutning og iverksetting, er det helt nødvendig at elever og ansatte sikres gode arbeidsforhold. Derfor må det gjøres midlertidig rehabilitering av Hosletoppen nå. Det er det avsatt 25,1 millioner til. I løpet av sommeren 2019 skal viktige deler av ventilasjonsanlegg, fasader og vinduer skiftes ut. Det er viktig at vi politikere sørger for at de planlagte utbedringene gjennomføres i henhold til fremdriftsplanen.

Arbeiderpartiet vil følge opp så vi ikke mister tempo i den pågående rehabiliteringen eller når det gjelder avklaring av om skolen skal totalrehabiliteres eller om det skal bygges ny, og når det skal skje.

Det er viktig å skape forutsigbarhet for Hosletoppen nå. Gode fellesskoler en hjørnestein i Arbeiderpartiets politikk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.