Politisk mageplask

TRANGT: Holmen svømmehall har kun 40 parkeringsplasser til de forventede 400 badegjestene. Slikt må det bli problemer av.

TRANGT: Holmen svømmehall har kun 40 parkeringsplasser til de forventede 400 badegjestene. Slikt må det bli problemer av. Foto:

Holmen svømmehall er Askers nye storstue for badeglade i alle aldre og kategorier.

DEL

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 11. august 2017.

Og den er en bekreftelse på miljøkommunens evne til å bygge for fremtiden, selvforsynt med energi som bygget er med sine 15 energibrønner boret 200 meter ned i grunnen og 650 kvadratmeter med solcellepaneler.

Les også: Ny svømmehall ga p-kaos

Les også: Forberedt på å gå til Holmen svømmehall

Les også: Vil skilte med parkering forbudt ved den nye svømmehallen

Så har det da også vanket 46 millioner kroner i støtte fra blant andre Enova på grunn av miljøprofilen. Men ren og fornybar energi har ikke vært det eneste store miljømålet: «Det er et mål at flest mulig skal gå, sykle eller reise kollektivt til svømmehallen. I tillegg til miljø- og klimahensyn vil lav andel biltrafikk sikre at Holmenskjæret blir et godt rekreasjonsområde.» Slik står det å lese på Asker kommunes hjemmeside om det såkalte Future Built-bygget.

Da den nye svømmehallen til 275 millioner på Holmen åpnet før sommeren med plask og bram, var gleden stor både blant aktive svømmere og hobby-badere. Helt til det begynte å lukte vondt, bokstavelig talt. Hunder som gjorde fra seg i gresset på taket, var et problem man ikke hadde tatt med i beregningen da planene ble lagt. Nå blir hundeeiere møtt med adgang forbudt-skilt, og må finne seg andre turområder.

Og da folket begynte å ta den nye badestorstuen i bruk, meldte det seg et nytt, åpenbart problem. Parkeringsplasser. Dem var det i utgangspunktet kun 25 av, men ble raskt øket til 40. Som for det ventede antall badende på rundt 400 selvsagt er altfor lite.

– Det kan bli ramaskrik i begynnelsen. Folk må kjøre sammen, gå eller ta kollektivt, sa prosjektlederen da Budstikka stilte spørsmål ved den lave parkeringsdekningen i forbindelse med byggeprosessen.

Og som sagt så gjort, ramaskrik ble det, spesielt fra hallens naboer, som opplevde parkeringskaos på nærveiene og fryktet blant annet at eventuelle utrykningskjøretøy kunne bli blokkert av badeparkerende.

– Folk må tvinges til å tenke nytt, mente kommunens miljøleder i forbindelse med åpningen. For det har jo åpenbart Askers politikere gjort, som mente at én eneste bussrute, apostlenes hester og en og annen sykkel var tilstrekkelig kommunikasjon for nevnte 400 gjester til en svømmehall i bygda Asker. Skjønt nytenkning – å vedta seg bort fra virkeligheten er vel snarere en mer riktig beskrivelse.

Så er da også så vel politikere i posisjon som i opposisjon i etterkant skjønt enige om at det ganske enkelt var en tabbe med så få parkeringsplasser. For det er utopi å tenke seg at for eksempel småbarnsfamilier skal klare seg uten bil til denne utkanten av kommunen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

At man som ansvarlig politiker klarer å ikke se dette i forkant er for oss ubegripelig. Men heldigvis har hallens store nabo, Holmensenteret, raust åpnet sitt parkeringshus for de fortvilte badegjestene. Og da er det bare å håpe at senterets velvillighet ikke går på bekostning av egne kunder som irriterer seg over fulle parkeringshus og derfor velger andre handlesteder.

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 11. august 2017.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags