Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hjemmeferie fylt av aktivitet

Det blir ikke kjedelig å tilbringe sommeren i Asker.

Skoleferien er i gang for over 12.000 Asker-barn etter et helt spesielt skoleår. Denne våren har vi gjort mange ting for aller første gang, blant annet har vi gjennomført digital hjemmeundervisning. Det har fungert imponerende bra, men det har på ingen måte kommet av seg selv. Vi ønsker å takke alle elever, lærere, familier og andre støttespillere for innsatsen da skolene var stengt.

I sommer må mange planlagte fritids- og ferietilbud for barn og unge avlyses på grunn av koronapandemien. Dette er ekstra tungt etter en vår der mange har savnet både klassekamerater, organisert aktivitet og andre sosiale fellesskap.

Gode opplevelser og sosialt fellesskap er viktig for alle barn og unge, uavhengig av familiens økonomi. Derfor er gratis aktiviteter viktig. Siden mange vil tilbringe sommerferien hjemme i Asker i år, er målet vårt å skape mest mulig aktivitet for flest mulig barn og unge i eget nærmiljø. I samarbeid med andre aktører ønsker Asker kommune å gi et mangfoldig aktivitetstilbud i hele den nye storkommunen.

Hjemmeferie i Asker byr alltid på mange muligheter

16. juni bevilget formannskapet derfor 500.000 kroner til ekstraordinære sommertilbud, i tillegg til de mange tilbudene som allerede er finansiert gjennom budsjettet. Det ordinære tjenestetilbudet i sommerferien omfatter fritidsklubber, bibliotek, innbyggertorg og svømmehaller som holder helt eller delvis åpent. I tillegg finnes det en rekke tilbud i regi av ideelle organisasjoner og private aktører.

Vår aktivitetskalender på nett - «Aktiv i Asker» - gir god oversikt over de ulike tilbudene innen idrett, kultur og frivillighet som finnes i kommunen til enhver tid. Her finner du alt fra sommercamper og idrettsleire til gårds- og museumsbesøk, og gratisaktiviteter som konserter og aktivitetsdager. Aktiv i Asker kommer også som app med en betalingsløsning der barn og unge kan få rabatterte eller subsidierte billetter. Kalenderen oppdateres fortløpende av både frivillige, private og kommunale aktører. Her finner du mange aktiviteter.

De 500.000 kronene som ble satt av til ekstraordinære sommertilbud skal gå til sommeråpne idrettshaller, samt til lengre åpningstid for BUA sine utlånsordninger flere steder i kommunen. Asker idrettsråd drifter BUA, som låner ut idretts- og fritidsutstyr gratis. Midlene skal også finansiere to ambulerende utstyrshengere som skal tas med rundt i hele kommunen for å skape aktivitet i nærmiljøene. Slik håper vi at flere barn og unge får prøve flere og mer varierte aktiviteter.

Kommunen stiller også sju idrettshaller til disposisjon for frivilligheten for å skape gode møteplasser og aktiviteter. Dette gjør vi i godt samarbeid med Asker idrettsråd som utarbeider aktivitetsplaner og sikrer aktivitet.

Vi må heller ikke glemme at mange gratis opplevelser ligger i vår fantastiske og varierte natur, med marka og 18 mil lange kystlinje. Hjemmeferie i Asker byr alltid på mange muligheter for gode opplevelser, og vi håper og ønsker at mange barn og unge benytter seg av disse i år. Riktig god sommer!

Denne sommeren er det satt av 500.000 kroner til ekstraordinære sommertiltak i Asker, blant annet utvidet åpningstid i BUA, skriver Lene Conradi og Oddvar Igland.
Denne sommeren er det satt av 500.000 kroner til ekstraordinære sommertiltak i Asker, blant annet utvidet åpningstid i BUA, skriver Lene Conradi og Oddvar Igland.
Foto: PRIVAT

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.