Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hjelp – jeg trenger en advokat

Kai Vaag fra Blommenholm er partner i Vaag & Zimmer Advokatfirma, som holder til i Oslo og på Nesbru. Han er tilknyttet Advokatvakten i Bærum, er fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett og har bakgrunn som politiadvokat i tidligere Asker og Bærum politidistrikt.

Kai Vaag fra Blommenholm er partner i Vaag & Zimmer Advokatfirma, som holder til i Oslo og på Nesbru. Han er tilknyttet Advokatvakten i Bærum, er fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett og har bakgrunn som politiadvokat i tidligere Asker og Bærum politidistrikt.

FOTO: PRIVAT

Visste du at Advokatforeningen tilbyr inntil 30 minutter gratis rådgivning fra en advokat i både Asker og Bærum? Prøv Advokatvakten.

Den nye bilen er jammen fin – skinnende svart metallic. Drømmebilen. Bare den hadde vært hjemme og ikke på verksted. Igjen. 

Naboen har flere svarte biler. De er ikke like fine. Vrakene mangler ruter og har ikke panser. Enda verre er det at de står hensatt i vår felles oppkjørsel. 

Naboen har også et tre som tar ettermiddagssolen vår. Han vil ikke fjerne hverken bilene eller treet. Sympatisk fyr. Er det mulig å gjøre noe?

Vi har fire barn, og ett av dem skal få overta hytta vi har på fjellet. Ubetalelig utsikt over fjellheimen. Rett over tregrensen. Særlig flott nå på høsten. Hva bør jeg gjøre for at dette blir riktig og at alle barna er like gode venner etterpå?

Sameiet vil ikke bytte terrassedøren som er pill råtten. Jammen sa jeg høst. Det blåser kaldt i stuen, må bruke ullteppe, lue og Doc halspastiller. Er det jeg som må betale for ny dør?

Nav vil ikke gi meg sykepengene, arbeidsavklaringspengene eller pensjonen jeg tror jeg har krav på. Har fått egen saksbehandler. Jøye meg. Han er fantastisk hyggelig, smiler og spør hvordan det går. Men jeg kommer jo ingen vei. Alle i Nav gjør så godt de kan, men kan de ta feil? Er det mulig å gjøre noe?

Jeg kjørte for fort, og politiet sier jeg må miste førerkortet i seks måneder. Jeg så ikke at fartsgrensen var midlertidig satt ned til 50 km/t som følge av veiarbeider. Det føltes som 220 volt gikk gjennom kroppen og hjertet slo som et trykkluftbor da jeg så blålyset. Jeg kjørte da ikke så fort, og jeg er veldig avhengig av førerkortet mitt. Men øvrigheten har vel alltid rett? Er det mulig å gjøre noe?

Sjekk ut Advokatvakten. Har du hørt om denne muligheten? Jeg mistenker at de færreste har det.

Advokatforeningen har undersøkt om et møte hos Advokatvakten kan være til hjelp. Resultatet viste at rundt syv av ti fikk løst saken sin der og da. 

Visste du for øvrig at mer enn fire av ti som klager på et vedtak fra Nav, får endret vedtaket til sin gunst? Politiet vurderer heller ikke alltid saken din riktig.

Advokatvakten er for alle, fattig og rik. Og for alle midt imellom.

Skulle saken ikke bli løst, så er det ditt valg om du ønsker å gå videre med saken din. Ofte kan videre advokathjelp dekkes av forsikring eller av ordningen med fri rettshjelp. Det gjelder ikke alltid. Men kanskje du da har et godt grunnlag for å vurdere om du skal gå videre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.