Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Historisk satsing på ungdom i Viken

– Ungdom i Asker og Bærum vil i løpet av de neste fire årene få endret hverdagen sin til det bedre, skriver Tobias Hangaard Linge, som er fylkesleder for AUF i Akershus.

FOTO: PRIVAT

1. oktober signerte Arbeiderpartiet, SV, MDG og Senterpartiet en historisk avtale om å styre det nye fylket Viken. Det betyr at vi som bor i Viken, vil bli styrt av politikere som har rettferdighetssans, er miljø- og klimabevisste og opptatt av tjenester nært folk.

Men det viktigste av alt; en historisk satsing på ungdom. Som følge av viktige Arbeiderparti-gjennomslag vil ungdom i Asker og Bærum i løpet av de neste fire årene få endret hverdagen sin til det bedre. Det gjør vi best gjennom disse sakene:

Et gratis skolemåltid på videregående hver dag, fordi mette elever lærer mer. Flere tusen barn og unge går til skolen hver dag uten en matpakke i ryggsekken. Et gratis skolemåltid er bra for næring, og det er bra for læring.

Billigere buss og tog, fordi miljøvennlige valg skal ikke stikke dypt inn i unges lommebøker. I vårt område er buss og tog av de viktigste fremkomstmidlene for ungdom – til og fra skole, jobb, venner og trening. Da må rutene være mange og avgangene hyppige, og viktigst; det skal være enkelt og billig å velge miljøvennlig.

Storsatsing på yrkesfag, fordi Viken trenger fagarbeiderne. Flere enn i dag må søke seg til yrkesfag, og flere må gjennomføre. Gjennom tett samarbeid mellom skolene, næringslivet og staten skal vi ha en læreplassgaranti og sørge for et bedre samspill mellom arbeidslivets behov og elevenes utdanningsvalg.

Kulturkort for ungdom, fordi alle skal ha muligheten til å delta. Enten det er kino, teater, konserter eller sportsarrangementer har Viken mye å by på. Derfor er vi opptatt av gode rabattordninger for det gode kulturtilbudet vi har, slik at alle kan få oppleve det uavhengig av størrelsen på lommeboken.

For oss i AUF har det vært viktig å kjempe for disse ungdomssakene, fordi det skal ikke være en forskjell på hvor du er ung i det nye fylket. Uansett om du bor i Sigdal, Siggerud eller Sarpsborg skal du ha de samme gode mulighetene til en god oppvekst og en god ungdomstid.

Vi kommer ikke med disse sakene om å gjøre hverdagen til unge bedre og billigere uten grunn. I dag er realiteten vond, men det er viktig å erkjenne det. Fordi i det nye fylket vårt med over 1,2 millioner innbyggere bor det flere tusen barn og unge i familier med dårlig råd. Så dårlig råd at det er vanskelig å få endene til å møtes, og de økonomiske prioriteringene kan gå hardt utover de unges muligheter. 

Vi mener at det er en politisk oppgave å sørge for at de unge også får en god og forutsigbar hverdag. På skolen og på fritiden. Og denne politiske oppgaven lover vi at Arbeiderpartiet kommer til å ta på det største alvor – det viser vi klart å tydelig i den politiske plattformen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.