Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Historieløst av Annexstad

– Etter vanlige demokratiske prinsipper er Asker Skiklubb den største eieren av hele Føyka-området, skriver innsenderen.

– Etter vanlige demokratiske prinsipper er Asker Skiklubb den største eieren av hele Føyka-området, skriver innsenderen.

Foto: Hans Erik Ruud/Asker Skiklubb

Historisk begynner dagens problemer om lokaliseringen av Asker Skiklubb da Drengsrud gård ble lagt ut til salg i 1998. 

Daværende rådmann anbefalte ikke å kjøpe gården. Dere politikere og ordføreren burde ha fulgt bedre med i timen. Gården ble solgt for cirka 12 millioner kroner til Sundelius. Allerede da visste både administrasjonen og politikerne at Drengsrud var ett av alternativene for å få flyttet Asker Skiklubb ut av sentrum.

Konklusjonen er at Asker kommune, både administrasjonen og politikerne, gjorde et fatalt dårlig håndverk den gangen. 

Derfor er det historieløst av Stein H. Annexstad i Budstikka 29. mars å legge ansvaret på det som har skjedd på Asker Skiklubb. Etter min oppfatning har kommunen kun seg selv å takke for situasjonen slik den er i dag.

I tillegg har nåværende politikere og administrasjonen klart å forkludre forholdene ved å tillate urnelund og en rekke eneboliger langs Drengsrudveien, noe som gjør tilgjengelige arealer enda mindre for Asker Skiklubb.

Videre burde Annexstad og Asker kommune være så ærlige å gi oss innbyggere en oversikt over hvor mye nåværende eier har fått inn på salg og utleie på ovennevnte eiendom, og hvor mye Asker kommune og politikerne totalt har brukt på nåværende eier for å få til de treningsbanene som ligger der i dag. 

Dette for å vise hvor mye kommunen kunne ha spart ved å kjøpe gården.

Som Annexstad skriver, «nå som før eier hele Askers befolkning halve Føyka». Det er riktig, og betyr at Asker Skiklubb med deres medlemmer eier halve Føyka, og at de også som innbyggere i tillegg eier sin del av Asker kommunes 50 prosent eierandel i Føyka. 

Dette er enkel matematikk, og etter vanlige demokratiske prinsipper er dermed Asker Skiklubb den største eieren av hele Føyka-området.

Avslutningsvis ønsker jeg å klargjøre mitt personlige forhold både til Asker Skiklubb og Asker Høyre. Jeg har av forskjellige grunner et meget ambivalent forhold både til Asker Skiklubb og til Asker Høyre og vil derfor ikke bli tatt til inntekt for skiklubben.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.