Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hester i gata

– Hester som trasker rundt i gatene rundt Øvrevoll, har vært tradisjon i flere generasjoner, så lenge Øvrevoll har eksistert, skriver innsenderen.

– Hester som trasker rundt i gatene rundt Øvrevoll, har vært tradisjon i flere generasjoner, så lenge Øvrevoll har eksistert, skriver innsenderen. 

Foto: KARL BRAANAAS

En beboer i Øvrevolls nærmiljø klaget over hester som luftes i gatene (Budstikka 10. mars). 

Hester som trasker rundt i gatene rundt Øvrevoll, har vært tradisjon i flere generasjoner, så lenge Øvrevoll har eksistert. Vi som har bodd her ganske mange år, er vant med å våkne til hestetramp i gatene tidlig om morgenen, hver dag hele året. 

Og vi møter ryttere på tur utover hele dagen, noen ridende, andre leiende på hesten. 

Noen hester er kanskje litt mer skvetne enn andre, andre rolige. Noen hester blir tydelig usikre og skremt av skarpe lyder og brå bevegelser, som bråkete gressklippere, biler og annet. 

Ja, det hender vi må stoppe opp, om vi klipper gress, møter de med bil eller vi er gående. Men hva gjør vel det. 

Vi har opp gjennom årene truffet på dem på tur med våre barn og barnebarn som setter store øyne når de møter skikkelige hester i gaten. De blir vant med at det ikke bare er biler og motoriserte trafikanter vi må passe oss for i gatene. 

Disse store dyrene er majestetiske, og rytterne er rutinerte og behandler hesten profesjonelt, vi er vant med denne trafikken, det er dagliglivet rundt Øvrevoll. 

De aller fleste av oss beboere i området er glad for å bo her, vi er glad i den naturligheten hester i gata tross alt skaper og er blitt vant med at vi av og til må vise hensyn til dyrene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.