Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hemmelige og dårlig utredede kretsgrenser for videregående i Bærum?

Kjell Maartmann-Moe, gruppeleder for Ap i Bærum, skriver i et innlegg i Budstikka torsdag 17. september om den nye inntaksordningen til videregående i Viken og Bærum. 

Jeg har i et tidligere innlegg spurt om hvor min datter og andre elever fra Åsterudsletta skal få lov til å gå, med det nye systemet til Ap. Maartmann-Moe svarer at det er Rosenvilde, Sandvika, Dønski og Valler som er nærskolene til disse elevene.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen (Ap), sier i et intervju lenger frem i avisen, at flere videregående skoler i Bærum er planlagt slått sammen til én sone, om de ligger nær hverandre og har lignende tilbud. 

Jacobsen sier det ikke er fastslått hvilke skoler det er snakk om.


En av disse må tydeligvis sitte på mer informasjon enn den andre, eller er Aps planer om kretsinndeling av videregående i Bærum ment å være interne, hemmelige planer inntil videre?

Min oppfordring er: Vis oss planene, Ap. Legg kretsinndelingen ut til høring hos elevråd på videregående og på ungdomsskolene, inkluder samarbeidsutvalgene for ungdomsskolene, la foreldre og elever få medvirke, be om innspill fra Bærum kommune om kretsinndeling, ja – kjør en åpen prosess med reell medvirkning. Ikke sitt for dere selv og lag nye kretser!

Hva med min datter og elever fra Åsterudsletta? I en bortgjemt korridor på Nadderud videregående henger et klassebilde fra 1980-kullet, med min kone som avgangselev. Hun er født og oppvokst på Åsterudsletta og var elev på Nadderud fra 1977 til 1980. 

Nadderud har hatt svært mange elever fra vårt område, siden den ble bygd for 62 år siden. Skolen ligger like ved Gjønneshallen og Haslumbanen, hjemmebanene til vårt lokale idrettslag, Haslum IL, og stedet hvor ungdommene fra Åsterudsletta spiller håndball, bandy og fotball. 

Nå vil dere komme med en kretsinndeling som gjør at Nadderud blir en vanskelig tilgjengelig skole for våre elever, fordi den ikke er nær nok? T-banen fra Avløs, vår stasjon, har to stopp til Gjønnes, ene veien, og to til Hauger, den andre veien. Hvorfor skal elevene bare få dra mot vest?


Ikke tro et sekund at vi foreldre i Åsterudsletta mener slike regler og tilfeldige kretsinndelinger er trygt, forutsigelig eller bra for mangfoldet. Det er et lemfeldig inntakssystem ingen har bedt om å få, her i vår kommune.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.