Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Heltidskultur i Bærum kommune

Suzanne Five påpeker at både forskning og erfaring viser at en heltidskultur vil bedre kvaliteten i tjenestene i kommunene.

FOTO: BÆRUM HØYRE

Kommunestyret fattet 5. februar vedtak om å etablere en heltidskultur i kommunen. Bakgrunnen for dette viktige vedtaket er at det foreligger en tverrpolitisk enighet om å gi Bærums innbyggere bedre tjenester. Skal man lykkes med dette, må kommunen arbeide systematisk på flere områder:

  • Fremstå som en attraktiv arbeidsgiver.
  • Som hovedregel utlyse hele stillinger.
  • Ta i bruk ny teknologi.
  • Utvikle kompetansen hos dem som allerede er tilsatt, ved å tilrettelegge for at flere tar etter- og videre utdanning og ved å legge til rette for at flere kan jobbe mer, dvs. øke stillingsstørrelsene.
  • Arbeide for å minimere bruken av midlertidige kontrakter og innleide vikarer.

Gode arbeidsgivere skaper attraktive arbeidsplasser. Både forskning og erfaring viser at en heltidskultur vil bedre kvaliteten i tjenestene, styrke arbeidsmiljøet og gi effektivitet i tjenestene. Omlegging av turnuser, spesielt med mulighet for lengre vakter i helgene innen pleie og omsorg vil gjøre det mulig å tilsette flere i hele stillinger. 

Nye måter å organisere arbeidet på – samarbeid på tvers mellom enheter og avdelinger vil også kunne bidra til at flere kan tilsettes i hele stillinger. På den måte kan bruk av midlertidige kontrakter og innleide vikarer reduseres. Men det er også viktig at arbeidet kan tilrettelegges for den enkelte arbeidstager. Det er ikke alle som til enhver tid ønsker å arbeide full tid eller har anledning til det. 

For eksempel kan omsorg for egen familie, barn, syke, eldre osv. medføre at man ønsker å arbeide mindre enn full stilling i en periode. Det må vi også legge til rette for – både i dag og i fremtiden. Ellers vil vi kunne oppleve å minste verdifulle medarbeidere og støte noen ut av arbeidslivet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.