Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Heltidsjobb - en nødvendighet

Vi har store forventninger til det nye heltidsutvalget, skriver Marianne Riis Rasmussen og Ivar Granum i Asker Ap.

Foto: Trine Jødal

Endelig er heltidsutvalget i Asker kommune en realitet.

Målet til Arbeiderpartiet er klinkende klart: Langt flere ansatte i helse- og omsorgssektoren skal jobbe i heltidsstillinger.

Det handler om en verdig eldreomsorg, hvor de eldre kan kjenne igjen personalet som pleier dem. Det handler om ansatte som med hele og faste stillinger kan bygge en trygg og forutsigbar økonomi. Og det handler om å sikre liv og helse for de eldre.

Sist høst gikk Asker Ap inn i budsjettarbeidet med hovedsakelig ett mål for øye: å få dramatisk fortgang i arbeidet med flere, faste stillinger i Asker Kommune. Vi ønsker det først og fremst innen velferdssektoren, men vi ser at også skoler og barnehager har utfordringer med små stillingsbrøker. Vi fikk gjennomslag hos det styrende flertall, og resultatet ble «Heltidsutvalget».

Opprinnelig hadde vi ønsket et utvalg hvor vi satt sammen, politikere, administrasjon og tillitsvalgte. En modell vi hadde god erfaring med fra prosessen med kommunesammenslåingen. Det var dessverre ikke lenger i tråd med kommunelovens bestemmelser. Utvalget ble derfor et underutvalg av formannskap og partsammensatt utvalg, bestående av politikere og tillitsvalgte. 

Pandemien som startet i mars forsinket prosjektet, men nå er endelig utvalget vedtatt. Vi i Arbeiderpartiet har store forventninger, for vi tror at flere ansatte i faste stillinger som jobber heltid vil bedre kvaliteten på den pleien og omsorgen som de eldre får. Det sier seg selv at å bli stelt av mange forskjellige mennesker, er fremmedgjørende. Som arbeidstaker blir det vanskelig å bli kjent de de menneskene en pleier.

Gode relasjoner gir trivsel. Trivsel fremmer helse og arbeidslyst. Men relasjoner utvikles ved å bruke tid sammen, ikke ved å måtte forholde seg til nye mennesker til stadighet, slik som mange ansatte og brukere opplever.

Helse- og omsorgssektoren sliter med rekrutteringsutfordringer både av fagarbeidere, sykepleiere, leger og annet helsepersonell. Sykefraværet er høyt på mange institusjoner. Og det er vanskelig å bygge en framtidig karriere i en sektor som ikke legger til rette for økonomisk forutsigbarhet for den enkelte, en heltids stilling er av stor betydning for en som skal ha lån.

Våren 2020 har rystet oss alle. Koronapandemien har satt oss på prøve. Spesielt utfordrende er det for eldreomsorgen, siden viruset medfører høy dødelighet hos eldre. Veldrevne sykehjem, med profesjonell ledelse, fagutdannet personale, lav vikarbruk og godt smittevern er avgjørende for å holde smitten unna sykehjemmene våre. Asker Kommune har gjort formidabel innsats gjennom pandemien. 

All honnør til alle ansatte som har stått på i en svært krevende tid. En velorganisert eldreomsorg, med motiverte og fagutdannet personale er den beste forutsetningen for at kommunen leverer god omsorg til våre gamle og pleietrengende. 

Flere omsorgsarbeidere i heltidsstillinger er en forutsetningen for å lykkes.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.