Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Heltid, muligheter og ønsker

– Venstre spurte om forslagsstillerne kunne endre forslaget litt. Dette ble avvist, skriver Ole Andreas Lilloe-Olsen.

– Venstre spurte om forslagsstillerne kunne endre forslaget litt. Dette ble avvist, skriver Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Foto: JOAKIM S. ENGER

Fylkesråd Halvard Ingebrigtsen fra Arbeiderpartiet er en svært dyktig politiker, og når han sier noe skal man lytte. 

I Budstikka 7. mai forsvarer han de endringer SV fikk igjennom i fylkesrådets egen strategi. Og det er prisverdig. Det viser at fylkesrådet forholder seg til vedtak fattet i fylkestinget, men det var altså ikke fylkesrådets eget utkast til strategi som skapte debatt og uenighet. Og det var heller ikke et ønske om mer tilbud om heltid jeg tok til orde mot i mitt innlegg. 

Fylkesrådet hadde et godt fremlegg til organisasjonsstrategi for Viken fylkeskommune. Den bygget opp under en Viken-kultur bygget på verdiene raus, nytenkende og nyskapende og trakk frem hovedelementer for denne Viken-kulturen med verdier som tillit, samskaping og samarbeid på tvers, mangfold og medarbeiderskap. 

Et veldig godt utgangspunkt, og en strategi det var lite politisk uenighet om. SV fremmet imidlertid følgende forslag til tillegg i denne strategien:

«Viken fylkeskommune skal sette seg som mål å ha hele stillinger. Derfor skal Viken sørge for en heltidskultur gjennom å ha som hovedregel å lyse ut hele og faste stillinger». 

Det var dette punktet vi mente kunne skape usikkerhet om hvorvidt den som ikke har muligheter for å arbeide heltid eller ikke ønsker å arbeide heltid, er velkommen som arbeidstager i Viken. 

SV fikk Ap, Sp og MDG til å stille seg bak dette forslaget. Alle kan vi være enige om intensjonen. 

Venstre spurte om forslagsstillerne kunne endre forslaget litt ved å legge til en bisetning med «for dem som har mulighet og ønsker det» etter «sette seg som mål å ha hele stillinger». 

Dette ble avvist og kan vanskelig tolkes som noe annet enn et ønske om å ekskludere. Et signal om at de som ikke har mulighet til å jobbe heltid eller av ulike årsaker ikke ønsker det, ikke kan forvente seg fleksibilitet fra Viken som arbeidsgiver. 

Det er et motsatt signal av det Venstre ønsker vi skal gi.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.