Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Heltid kontra deltid for kvinner

– I de fleste tilfellene vil de dyktige deltidskvinnene få øket sin stillingsprosent hvis det er det de vil, skriver innsenderen.

– I de fleste tilfellene vil de dyktige deltidskvinnene få øket sin stillingsprosent hvis det er det de vil, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

De fleste kvinnene jeg kjenner godt vil gjerne (helst) arbeide deltid. De som har deltid, har nesten alltid et problem. Det problemet er at arbeidsgiver vil ha dem til å øke den prosenten de arbeider. 

Noe de fleste ikke har lyst til. Det var jo for at det passet i deres livssituasjon at de søkte og fikk en deltidsstilling.

Nå skriker en del partier – ikke minst Aps sentrale Bærums-profiler,

senest kommunestyrerepresentant Johnsen, at alle skal ha rett til heltidsstilling. Skjønner ikke Ap at de ødelegger den fine muligheten alle de kvinnene som vil arbeide deltid, har i dag?

I de fleste tilfellene vil de dyktige deltidskvinnene få øket sin stillingsprosent hvis det er det de vil. Men mange kvinner i deltidsstilling som ikke akkurat «glitrer» i jobben, vil arbeidsgiver helst ikke øke prosenten til. 

Er det disse kvinnene Ap slåss for, så tror jeg faktisk at de ødelegger deltidsmuligheten, som mange kvinner i dag har og gjerne fortsatt vil ha.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.