Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Helsevesenet i Bærum

Bærum sykehus får ros i dette innlegget, det gjør ikke oppfølgingen etterpå.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg har hittil vært så heldig at jeg har sluppet å bry helsevesenet noe særlig, men nå ble det min tur. Jeg kom hjem fredag etter 15 døgn på Bærum sykehus. 

Aller først: vi har et fantastisk sykehus. Der jobber det engler i hvitt som ikke vet hva godt de kan gjøre for deg. De står på døgnet rundt, alltid like smilende. Nydelig mat, forpleining som på et høyfjellshotell. Men så kom dagen for utskrivelse.

Jeg skulle sendes på et tiltrengt rehabiliteringsopphold. Hva får jeg beskjed om? Ikke en ledig plass i hele kommunen. Jeg fikk tilbud om et opphold på et pleiehjem i Asker med legebesøk en gang i uka. Hvordan kan våre politikere leve med dette? 

Vi bor i en flott kommune med et tilbud på de fleste områder andre bare kan misunne oss. De fleste er utrygge når de skrives ut etter et sykehusopphold, vil jeg tro. Formen er uansett redusert. Mange kommer hjem til tomt hus. Kanskje på tide at politikerne vrir oppmerksomheten sin fra alle de godene vi godt kunne ha greid oss uten, og isteden fokusere på grunnleggende behov hos sine velgere?

Jeg tilhører de privilegerte som bor i generasjonsbolig med søster som bor i andre enden. Hun går Florence Nightingale en høy gang. Kanskje er det sånn at politikerne ikke har vært i denne situasjonen selv? 

Jeg er i hvert fall ganske provosert, og skal lese partiprogrammene med lupe ved neste valg. Nå er det slutt på å stemme på samme parti gang etter gang av gammel vane.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.