Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Helsesykepleiere og sårbare elever

7. mai fikk vi meldingen fra regjeringen om at skolene skulle åpnes for alle elever fra 11. mai. «Så langt det lar seg gjøre skal alle elevene få en mest mulig normal skolehverdag», skrev kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. 

Det er en utfordrende øvelse fordi skolene i Asker og Bærum har mange elever og fulle lokaler. For å få dette til har ledelsen laget nye timeplaner som ivaretar elever, lærere og øvrige ansatte. Små grupper, forskjellige tider, kortere dager. 

Omdisponert

Helsesykepleieren på skolen vår har hatt en viktig rolle i dette arbeidet. Derfor er det ekstra sårbart for oss at Bærum kommune har omdisponert helsesykepleierne sine, slik at videregående skoler bare er bemannet 50 prosent av tiden. Vi har også fått vite at dette har virkning frem til 15. september i år.

Helsedirektoratets side leser vi følgende: «Kommunene bør sikre at barn og ungdom får faglig forsvarlige helsetilbud. Tilbudet i helsestasjon, skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom (HFU) er lovpålagte. Det bør derfor opprettholdes eller gjenopprettes til normal aktivitet i tråd med Nasjonal faglig retningslinjer for helsestasjons- og skolehelsetjenesten og nødvendige smitteverntiltak.»

Bekymring

Det har vært mye fokus på hvordan det har gått med sårbare elever i de to månedene skolene har vært stengt. Det er utallige rapporter som sier at vi bør være meget bekymret for konsekvensene digital hjemmeundervisning har hatt for elever i denne gruppen. 

Det er derfor en uheldig prioritering at Bærum kommune ikke følger Helsedirektoratets anbefalinger. Vi håper på en snarlig endring slik at vi kan ivareta denne gruppen på en best mulig måte. Vi har ikke tid til å vente til september.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.