Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hele Norge svømmer, men ikke i Bærum?

– Svømmeopplæringen er allerede klart svekket i Bærum i forhold til nye kompetansemål, skriver innsenderen.

– Svømmeopplæringen er allerede klart svekket i Bærum i forhold til nye kompetansemål, skriver innsenderen.

Foto: EVA GROVEN

Pensjonistrådet i Bærum ser med forferdelse at kommunen ønsker å sette svømmeopplæring for elever i Bærumsskolen ut på anbud. 

Dette på tross av at svømmeopplæring er obligatorisk, og at pedagoger med lang erfaring ansatt som svømmelærere på sikt flyttes bort fra opplæringen. 

Dette skjer i et år da manglende svømmeferdigheter blant barn og unge settes på nasjonal dagsorden. Svømmeopplæringen er allerede klart svekket i Bærum i forhold til nye kompetansemål. 

Er ønsket en best mulig opplæring, eller er det økonomi og ønske om å spare penger som igjen avgjør? 

Pensjonistrådet synes forslaget er både historie- og kunnskapsløst, og spør om dette forslaget kan være vel gjennomtenkt?

I Bærum er det ellers store krav og forventninger til at elevene møter faglærte pedagoger og kompetanse i alle fag – gjelder ikke dette en livsviktig ferdighet som det er å kunne svømme? Hvilke andre deler av obligatorisk opplæring kan det i så fall være tanker om å legge ut på anbud?

Vi håper og tror at hovedutvalg for barn og unge avviser dette forslaget når saken kommer til behandling i neste møte og sikrer elever i Bærum kvalitet i svømmeopplæringen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.