Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hele Asker eier Askerparken

– I den debatten som nå skjer om det skal bygges boliger i Askerparken, oppleves på nytt uriktig historikk og retorikk, skriver innsenderen.

– I den debatten som nå skjer om det skal bygges boliger i Askerparken, oppleves på nytt uriktig historikk og retorikk, skriver innsenderen.

Foto: SILJE M. KALSTØ

Asker Skiklubb besluttet i 2019 – etter fem måneders analyse av fordeler og ulemper ved salg av 41 av 50 mål i Asker sentrum – å ikke selge.

Det var historisk mange eksterne og interne møter. Budstikka brukte mange helsider for å påvirke beslutningen i en annen retning. Debattinnleggene var mange. Det var en stor og god fakta-/kompetansedrevet prosess. Enormt mye arbeid inkludert produksjon av forslag som administrasjonen og politikerne «avviste ved døren».

Politikernes prosesser basert på saksfremlegg fra kommunedirektøren er ikke i nærheten av den prosessen som Skiklubben gjennomførte fra april til september 2019 – etter mange år hvor medlemmene fikk lite informasjon – bortsett fra det som kom gjennom Budstikka. 

– Politikere har gode grunner til å være kritiske til saksfremlegg, skriver Unn Orstein.

– Politikere har gode grunner til å være kritiske til saksfremlegg, skriver Unn Orstein.

Foto: Knut Bjerke

Da styret la frem et «sølvfat» august 2019 – så takket sentrale ledere i administrasjonen og i politikken nei.

Hele Asker eier Askerparken. Skiklubben eier Føyka med flomsletten, Føyka-skråningen, en del av Askerparken og del av Drengsbekken. Årsmøtet valgte fremtiden med park og idrett i sentrum i trygg forvissning om at mange mulige andre sentrumstomter kan bygges gradvis ut i fremtiden (et stikkord er E18 i tunnel).

Historisk «aura» som en eks-politiker nylig uttrykker gir Skiklubben en lang tradisjon for å ta gode fremtidsrettede valg – ved kjøp av Føyka i 1926/1946 og i 2019 fastholde møteplasser/arenaer for innbyggere – idrett, lek og rekreasjon – organisert og uorganisert – og investere i oppgraderinger.

Noen bruker ordet «snurt» om Skiklubben. Men det oppleves som omvendt.

Blir organisasjoner hørt? Mange opplever stor innsats for å gi konstruktiv hjelp i høringsprosesser og i dialogmøter – men ser ingen resultater. Fagre ord om medborgerskap kan utfordres.

Kommunen og noen politikere klamrer seg til intensjonsavtalen med Asker Skiklubb fra 2010. Kommunen reviderte den, og den ble ikke signert i 2015. Da var innholdet i avtalen forandret.

Betyr det at kommunen forplikter seg når det inngås intensjonsavtaler – som for eksempel den som i 2020 ble inngått med Asker Fotball? Slik er vel ikke verden at det er en regel for kommunen og en annen regel for private grunneiere og organisasjoner?

I den debatten som nå skjer om det skal bygges boliger i Askerparken, oppleves på nytt uriktig historikk og retorikk. Beslutning må tuftes på gode fakta, og organisasjoner må respekteres på lik linje med næringsinteresser. 

Politikere har gode grunner til å være kritiske til saksfremlegg og må få tid og anledning til å være ombudsmenn og ikke sandpåstrøere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.