Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Heia Lene! Bruk høy utestemme!

Bærum Næringsråd hyller Asker-ordfører Lene Conradis vrede over Vikens E18-syn.

Bærum Næringsråd hyller Asker-ordfører Lene Conradis vrede over Vikens E18-syn.

FOTO: KARL BRAANAAS

Ordfører Lene Conradi skriver i Budstikka lørdag 25. april at hun føler seg sveket av Viken. Hun er forbannet og skal nå bruke høy utestemme. Bærum Næringsråd heier på Lene! Og laveste støynivå for heiarop startet godt over høy utestemme.

Næringslivet i Bærum var i utgangspunktet imot det nye Viken. Vi mente at det ikke traff ift. egne målsettinger, bla ønske om funksjonelle enheter med sammenhengende bo- og arbeidsmarkeder. Oslo, Asker og Bærum er et arbeidsmarked. I tillegg kan vi i Asker og Bærum trekke på alle de fasilitetene en gjerne finner i en hovedstad: finansmiljøet, spesialistkompetanse innen rådgiving, juss etc., hoteller, restauranter, underholdning, internasjonale konferansemuligheter og nærhet til sentrale myndigheter.

Vi mente derfor at Viken var et feilsteg for næringslivet i Asker og Bærum, og at det ville være bedre å se mot Oslo. Vi var veldig tydelige på dette synet i vårt høringsinnspill til regionreformen, uten å få gehør. Det var nok andre og tyngre argumenter som veide for Viken. Men en viktig ting som skiller næringslivet fra politikken er at næringslivet er avhengig av å levere konkrete resultater. Beslutninger må følges opp med handling. Derfor, når beslutningen om Viken var tatt, søkte ikke vi omkamp, men aksepterte beslutningen og forventet at Viken raskt etablerte seg som et effektiv offentlig forvaltningsnivå.

Det blir på grensen til komisk hvis det blir stopp av E18 og Oslopakke 3 som blir Vikens svennestykke. En oppvisning i mangel på respekt for tidligere vedtak, reversering av prosesser og mangel på fremdrift.

Det er ellers vanskelig å se på hvilke andre områder Viken kan vise frem noe som ligner på tegn til å etablere en vellykket forvaltning. Et lyspunkt er at fylkesrådet har vedtatt at de ønsker å oppløse Viken, men vi er usikre på om vi kan stole på at klarer det. Da velger vi heller å stole på Lene Conradi, som konkluderer med at Asker og Bærum klarer seg bedre uten å være del av fylket Viken, og at en mulig strategi kan være å få «Oslo status» som egen region.

Det er vi i Bærum Næringsråd helt enige i. Og vi kan love deg: Dersom vi starter en slik prosess skal vi ikke bare heie. Da blir vi med på laget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.