Heggedal fortjener mer bibliotek

REPTILKVELD: En reptilaften samlet 200 i Heggedal bibliotek før jul. Denne chilenske edderkoppen var på bibliotekbesøk ved en tidligere anledning.

REPTILKVELD: En reptilaften samlet 200 i Heggedal bibliotek før jul. Denne chilenske edderkoppen var på bibliotekbesøk ved en tidligere anledning. Foto:

Av

«Jeg er nyforelsket», uttalte en kamerat.

DEL

MeningerHan mente ikke sin kone, eller mulig ny kjæreste. Han siktet til det lokale offentlige biblioteket.

Han, en 40 pluss mann med hektisk småbarnsliv og null fritidsproblemer, hadde gjenoppdaget det lokale biblioteket. Med mulighet for å komme seg inn utenom offisielle åpningstider, hadde en ny verden åpnet seg.

Vi er også forelsket. I vårt lokale offentlige bibliotek. Lille Heggedal bibliotek med liten arealflate, men engasjerte og kreative ansatte.

Rett før jul arrangerte de reptilaften. Midt i uka. 200 kom. Lokalet var overfylt i flere timer med rødmussede barn med trillrunde øyne.

Så spennende hadde de ikke hatt på lenge. Og reptilene overlevde. Det viser potensialet.

Heggedal bibliotek har åpent fire dager i uken, og første lørdag i måneden. I Heggedal øker veksten av småbarnsfamilier og det speiler et økende behov for å finne arenaer der alle kan møtes, på tvers av bakgrunn og økonomi. Tid er en knapp ressurs.

Heggedal bibliotek melder om at de ser at flere og flere ønsker å tilbringe kvalitetstid sammen, og gjerne med aktiviteter som fungerer for hele familien. Biblioteket blir her et kjærkomment tilbud. Tilbakemeldinger er også tydelig på at biblioteket kunne gjort så mye, mye mer, hvis de hadde hatt flere midler.

Les mer på budstikka.no/debatt

Det handler spesielt om inventar og møbler, som kunne ha gjort biblioteket mer barnevennlig.

Det gjelder også åpningstider: økte midler til bemanningen på biblioteket for å kunne utvide åpningstidene til biblioteket i helgene og ettermiddager.

Økte midler til arrangementer som stimulerer praktisk læring eller gir kulturelle opplevelser.

Biblioteket kan i større grad supplere skolene ved hjelp av økte midler, og kunne beholde fokus på et stimulerende og utfyllende samarbeid.

Dette er investeringer i kommunens barn. Det blir mer og mer viktig at Asker skaper og videreutvikler arenaer som ikke koster penger, og er et lavterskeltilbud av god kvalitet.

I disse kommunesammenslåingstider blir de lokale bibliotekene juveler som bør satses på.

Ordet bibliotek er utledet av det greske ordet lager, og det sies at Julius Cesar var den som først planla et offentlig bibliotek. Så langt tilbake i historien kan vi altså finne kjærligheten til bibliotekene.

I vår tid er bibliotekenes betydning for mennesket allment anerkjent, og i dag finner vi så mange spreke og moderne utgaver av offentlige bibliotek, at kun fantasien kan sette grenser. Sannheten er at økonomien og politisk prioriteringsvilje setter grenser.

I disse kommunesammenslåingstider blir de lokale bibliotekene juveler som bør satses på. Dyktige ansatte finner på kreative tiltak for å trekke til seg mennesker og øke lesegleden på tvers av generasjoner og bakgrunn, kjønn.

Bibliotekene skiller seg ut som en av svært få gratistilbud på fritiden. La oss videreutvikle dette og se på dette som investering i befolkningen og i vår nye kjære kommune, så kjære ordfører: sats mer på Heggedal bibliotek


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags