Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hauger og Gjettum er to skoler av en grunn

– Ungdommens interesser og skolevei er mye viktigere enn at kommunen kan spare inn litt penger, skriver Martin Strømme (19), leder i Bærum Unge Høyre.

– Ungdommens interesser og skolevei er mye viktigere enn at kommunen kan spare inn litt penger, skriver Martin Strømme (19), leder i Bærum Unge Høyre.

Foto: KNUT BJERKE

Hauger og Gjettum er under hardt press fra administrasjonen som ønsker at det skal bygges én samlet skole. Men ungdommens interesser og skolevei er mye viktigere enn at kommunen kan spare inn litt penger.

At kommunen legger opp til bussing ved en samlet skole, bør være en stor tankevekker. Det betyr altså at flere av elevene får over 4 km skolevei.

Jeg tror jeg kan telle antall personer i Bærum som liker tanken på at 13-åringer skal ha 4 km til skolen sin, på én hånd.

Jeg gikk selv på Gjettum skole. Den er nedslitt, sliten og trenger åpenbart oppgradering.

Selv om kommunen mener det er fint med 700 elever på samme skole, synes jeg at Gjettum var et koselig sted å være.

– Jeg gikk selv på Gjettum skole, forteller innsenderen.

– Jeg gikk selv på Gjettum skole, forteller innsenderen.

Foto: EVA GROVEN

Det er noe med å kjenne alle lærere og alle elever på trinnet sitt. Det gir en følelse av samhold, noe jeg vet mange sliter med på store skoler.

Ungdomsskoleelever bryr seg ikke om hvilket fantastisk læringsmiljø man kan få på en storskole, de bryr seg om å utvikle seg som personer. De bryr seg om å møte vennene sine hver dag, kunne spise lunsj med en kompis i naboklassen og kunne gå til skolen.

Alt dette er mye enklere å oppnå på to skoler med 300–350 elever hver, enn en Hauger-Gjettum skole med det dobbelte.

For å være helt ærlig ville jeg gjerne gått på en 60 år gammel, koselig skole fremfor å bli stuet inn på en ny, stor skole hvor elevene ikke blir kjent og avstanden til hjemmet er enorm.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.