Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Haug skole og rusboliger

Disse boligene kan bli flyttet fra Skui til Griniveien nær Haug skole. – Hvorfor akkurat denne tomten? spør innsenderen.

Disse boligene kan bli flyttet fra Skui til Griniveien nær Haug skole. – Hvorfor akkurat denne tomten? spør innsenderen.

Foto: Karl Braanaas

I Budstikka 2. februar var det en artikkel om flytting av kommunale rusboliger fra et skjermet område øverst i Skuidalen til en tomt ved Griniveien bare 500 meter fra Haug skole.

Haug skole er Norges største spesialskole med avdelinger for multifunksjonshemming, semifunksjonshemming og autisme. Våre barn har et stort behov for trygghet og forutsigbarhet.

Budstikka har også i høst omtalt flyttingen. FAU er skuffet over at vi fikk vite om planene om kommunale rusboliger gjennom lokalavisen og ikke ved at kommunen tok kontakt først.

Det opplyses i artikkelen at Bærum kommune allerede i 2018 kjøpte tomten som i øst grenser til hovedveien Griniveien som store deler av døgnet har ganske mye trafikk. I vest ned mot Øverlandselva grenser tomten til en nedlagt kommunal avfallsplass fra 1960-tallet.

FAU stiller seg tvilende til at området rett ved den til dels sterkt trafikkerte veien vil kunne gi et bra bomiljø til beboere som trenger særskilt god tilrettelegging. Området ved Griniveien har veldig få likhetstrekk med det skjermede området øverst i Skuidalen hvor boligene er nå.

Hvorfor har Bærum kommune valgt akkurat denne tomten rett ved Haug skole? Etter hva FAU har oversikt over har saken ikke vært til politisk behandling ennå. Når vil det skje? Har kommunen gjennomført en risiko- og sårbarhetsanalyse? I så fall kan den ikke ha tatt hensyn til at Norges største spesialskole er rett i nærheten.

FAU ved Haug ber kommunen finne en bedre egnet tomt enn ved Griniveien bare 500 meter fra Haug skole.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.