Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Haslum-planene fortjener seriøs saksbehandling

Boligutviklere har store planer ved Haslum T-banestasjon. De ønsker å rive Haslumhuset og bygge både boliger og et nytt næringsbygg. Flere naboeiendommer er allerede kjøpt opp.

FOTO: KARL BRAANAAS

Utbyggere har kastet sitt blikk på Haslum. De ønsker utbygging og fortetning av området som ligger inntil T-banestasjonen. Området består av Haslumhuset og småhusbebyggelsen rundt. Utbyggerne foreslår næring i 1. etasje, og boliger høyere opp. Huseierne forslaget omhandler har skrevet brev til kommunen og bedt om høyere utnyttelse.

Før rådmannen har fått redegjort for saken, og før den har kommet til politisk behandling, går Høyres Terje Hegge ut i Budstikka og tar stilling til saken. Selv om han bor på Haslum forventer jeg at han følger de vanligste spillereglene om at saken først belyses av administrasjonen før det fattes et vedtak.

Rådmannen skal komme med et forslag til planprogram, som skal behandles i planutvalget den 29. august. Planprogrammet vil grovt skissere kriterier for utbygging av området. Dette er altså ikke en detaljert beskrivelse av utbyggingen ved Haslumhuset, men en start på en prosess.

Arbeiderpartiet vil ta standpunkt til utbyggingssaken når denne planen foreligger. En eventuell søknad om å bygge ut området må være forberedt av rådmannen og deretter behandles forsvarlig i kommunens politiske organer. Det er ikke den enkelte Høyre-politiker på Haslum som skal avgjøre hva som skal bli resultatet i en konkret plansak. Rettssikkerheten og forsvarlig saksbehandling i plansaker må stå i høysetet for alle parter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.