Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Haslum er ikke et knutepunkt

Haslum er et godt eksempel på at politikerne følger sine egne vedtak, skriver artikkelforfatteren.

Foto: Karl Braanaas

I Budstikka fredag 15. november ble det referert til en artikkel administrerende direktør Erling Rein i Asker og Bærum Boligbyggelag hadde skrevet i siste nummer av ABBL Nytt. Der kritiserer Rein Bærum kommunes politikere for ikke å følge den vedtatte knutepunktstrategien. Rein mener at knutepunktstrategien er en god tanke, men at det i praksis ofte viser seg at politikerne ikke har mot til å gjennomføre den. Han trekker frem Haslum som et eksempel på dette.

Sentralt i denne debatten er hva som skal defineres som et knutepunkt. Rein synes å mene at nærmest et hvert stoppested på Kolsåsbanen er et knutepunkt og at det dermed skal være fritt frem for å bygge både høyt og tett rundt disse holdeplassene. Men det er ikke det kommuneplanen sier.

Restriktiv politikk

I Kommuneplanen står det klart at 70 prosent av fremtidig bolig- og næringsvekst i Bærum skal tas ved utbygging i Sandvika, på Fornebu og på Lysaker. De øvrige 30 prosent fordeles på øvrige sentre og knutepunkter i kommunen. Av disse foreslås størst vekst på Bekkestua og Høvik. Videre heter det i planen at det skal føres en restriktiv utbyggingspolitikk i områder med småhus og rekkehus for å opprettholde strøkenes karakter.

Det er å trekke definisjonen langt å definere Haslum som et senter i Bærum. En rundkjøring, en T-banestasjon og et par butikker blir ikke et senter eller et knutepunkt. Mest fremtredende for Haslum er nettopp småhus og rekkehus, som politikerne prisverdig ønsker å bevare, helt i tråd med vedtatte strategier.

Godt eksempel

Haslum er et godt eksempel på at politikerne følger sine egne vedtak. At ABBL er misfornøyd med det er kanskje ikke så overraskende, men vi er mange som er glade for at politikerne følger opp vedtatt arealstrategi og bidrar til en kontrollert og miljøtilpasset fortetting i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.