Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Har vi glemt lærdommen fra trafikkskolen?

– Dette med å gi signal når man er i rundkjøringer og skal velge flere svingalternativer, synes å være helt uten mening for mange, skriver innsenderen. Her fra Billingstadsletta.

– Dette med å gi signal når man er i rundkjøringer og skal velge flere svingalternativer, synes å være helt uten mening for mange, skriver innsenderen. Her fra Billingstadsletta.

Foto: KARL BRAANAAS

Spørsmålet er meget relevant. Jeg bruker bil mye og registrerer med det trafikkbildet. 

Til tider er trafikken tett, og da er det av største betydning at vi bilister sørger for å gi de rette tegn/signaler når vi skal avvike for å skifte retning. 

La gå at vi etter skolegang og studier for mange år siden ikke lenger husker så godt det vi lærte, selv om mye fortsatt kan sitte. Dette er i høy grad knyttet til interesser. 

Det kan også være at for mange av oss er det flere år siden vi gikk opp til førerprøven. Det vi der lærte, bør vi absolutt ikke glemme. 

Likevel blir jeg slått av undring over hvor mange det er som faktisk ikke kan trafikkreglene, eller kanskje rettere, ikke gidder å følge dem. 

Dette med å gi signal når man er i rundkjøringer og skal velge flere svingalternativer, synes å være helt uten mening for mange. 

Det er ikke få bilister jeg har blitt provosert av til å rette blinkende lys mot, hvilket man egentlig ikke skal gjøre. Likevel, når så mange, og ikke bare ved et enkelt tilfelle, ignorerer hvordan man skal oppføre seg i en slik situasjon, over en strekning, men også mange ganger, da er det grunn til å stille spørsmål ved om vedkommende har noe å gjøre i trafikken i det hele tatt. 

For oss som gjerne vil oppføre oss så korrekt som mulig, er det virkelig skremmende hvor mange det er som gir fullstendig blaffen overfor andre trafikanter. 

Man må huske på at det er både de som kommer i front samt de som kjører foran en selv som skaper stor usikkerhet når man ikke vet, «hvor skal du egentlig». Det er lov å bruke vettet når man sitter bak rattet. 

Jeg har også registrert over tid en trend i dette useriøse trafikkbildet hvem som ignorerer trafikkreglene mest. Det er Tesla-førere! 

Ble du overrasket? Det gjelder vel ikke deg? Kan det være slik at man ikke gir signaler fordi da bruker man mer strøm? 

Spørsmålet faller på sin urimelighet. Dersom man har råd til å kjøpe en bil til 1 million kroner, har man også råd til å bruke strøm.

Det må settes inn tiltak for å bedre trafikkunnskapene. En slik ukultur kan vi ikke ha. Husk at det er et ansvar å være bilist – ikke bare for en selv – men i høy grad over for sine medtrafikanter. 

Dette er en sak politiet også bør se nærmere på og faktisk bøtelegge de som ikke greier å vri på den hendelen som forteller om man skal til høyre eller venstre. 

Jeg har sett bilskilt merket med UF. I denne situasjonen har jeg lyst til å henge på en F til; UFF.

La oss slippe den irritasjon det medfører å bli konfrontert med noe så enkelt og selvfølgelig som det er å vise god trafikkultur.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.