Tradisjonshåndverk finnes fortsatt

HÅNDVERK: - Vi vet å bygge alt annet enn det du finner i kataloger og brosjyrer, og vi jobber tett sammen i mange ulike prosjekter, skriver innsenderen.

HÅNDVERK: - Vi vet å bygge alt annet enn det du finner i kataloger og brosjyrer, og vi jobber tett sammen i mange ulike prosjekter, skriver innsenderen. Foto:

Av

Jeg takker for et svært hyggelig leserinnlegg fra Tordis Abrahamsen i Budstikka 24. november.

DEL

Her benevner hun oss håndverkere som Norges «adel».

Strengt tatt har vi vel aldri hatt noen adel i vårt land (og godt er vel egentlig det), men det er unektelig hyggelig, og nesten litt skremmende, å få seg tillagt en slik opphøyethet.

Tordis etterlyser klynger av håndverkere som behersker gamle håndverkstradisjoner, og bemerker at slike klynger kan gripe fatt i og utvikle gamle tiders produkter som ikke sjeldent blir kastet, enten fordi ingen kan reparere dem eller fordi det er billigere å kjøpe nytt enn å reparere gammelt.

Slike klynger av håndverkere finnes det mange av.

Du finner oss på mange mindre byggeplasser for private utbyggere som har sans for godt, tradisjonelt håndverk og tid (og penger) til å få det gjennomført: Med rørleggere som kan mer enn å skru sammen rør, elektrikere som kan mer enn å banke opp kabler, tømrermestre som kan mer enn å skru sammen preproduserte moduler, smeder som faktisk kan smi, stukkatører som husker, murere som vet opp ned på naturstein, gartnere som kan mer enn Plantasjen osv. osv. osv.

Vi vet å bygge alt annet enn det du finner i kataloger og brosjyrer, og vi jobber tett sammen i mange ulike prosjekter.

De fleste av oss begynner å dra på årene, og dessverre ser det ikke ut til at det kommer så mange unge etter oss.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Men noen finnes der, og flere skal det bli, skal jeg tro regjeringens satsinger på håndverksfagene, og jeg velger det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags