Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Handlingskraft i alle ledd – i alle faser

– Uten de to sist ankomne kraftfulle politiske lederne, Hareide og Brenna, ville vi trolig ha sett hele prosjektet forvitre, skriver innsenderen om ny E18 gjennom Bærum. Arbeidene ble offisielt startet på Ramstadsletta tirsdag. Her fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

– Uten de to sist ankomne kraftfulle politiske lederne, Hareide og Brenna, ville vi trolig ha sett hele prosjektet forvitre, skriver innsenderen om ny E18 gjennom Bærum. Arbeidene ble offisielt startet på Ramstadsletta tirsdag. Her fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

Foto: Knut Bjerke

Det var en gledens dag å oppleve et bredt kobbel av ansvarsfulle politikere og ledere i statlige og kommunale stillinger i unison glede over å se deres viktige saksvedtak materialisere seg i et «spadetak». 

Da grabben på gravemaskinen løftet den første torva fra bakken på Høvik, gikk det et sus av glede, bekreftelse og samhørighet gjennom forsamlingen. Endelig i gang med fremtiden.

Det ble sagt fra øverste hold at det hadde vært viktig å respektere de mange tidligere vedtak og saksprosesser, men samtidig understreket at det var de siste delene av prosessen som sikret den beste løsningen. Respektfullt, raust og kraftfylt. 

Prosjektet har endret seg fra opprinnelig å være et kapasitetsløft for biler, til å bli én del av et stort samferdselsprosjekt som skal bidra til bedre transportløsninger for alle behov. Prosjektet vil bidra til stedsutvikling og mer miljøvennlig transport, men også til en robust og langsiktig måte å prioritere person- og varetransport på.

Alle som var med til slutt i prosessen, og løste floken, fortjener en honnør for sitt arbeid for å få beslutningen vedtatt. Både de som har bidratt i mange tiår òg de som kom inn i sluttfasen og fikk fattet beslutningen.

Den kloke er åpenbart ordføreren i Bærum som, sammen med sin politiske ledelse og administrasjon, serverte regjering, storting og fylket løsningen på et sølvfat – den kommunale finansieringsgarantien. 

Men uten de to sist ankomne kraftfulle politiske lederne, Hareide og Brenna, ville vi trolig ha sett hele prosjektet forvitre i nye utredninger og kampsaksorientert politikk uten fremdrift. 

Den første fasen er tilbakelagt. Den andre fasen har startet. Takk for at dere lyttet til lokaldemokratiet i Asker og Bærum. Takk for at dere så dette større enn politisk posisjonering på kort sikt. Takk for at dere stoler på oss som skal gjøre jobben med å skape bærekraftige samfunn og steder på Lysaker, Fornebu og Høvik. 

Innbyggere, næringsliv og offentlige ansatte skal samhandle så det suser, og vi skal ikke skuffe dere. Vi skal gjøre dere stolte. 

Vi skal sanne Hareides ord om at vi i fremtiden vil se tilbake på beslutningen som klok og fremtidsrettet. Vi skal gjennomføre stor verdiskaping til området, samtidig som vi utvikler store områder fra rød til grønn forurensningssone. 

Vi skal vise oss forbilledlig på stedsutvikling, og vi skal vise omverdenen at vi er vårt ansvar bevisst. Gratulerer med første «spadetak» på Høvik.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.