Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Hallo? Er det ikke plass til hundekjørerløype i marka?

ARTIKKELFORFATTER: Synnøve Helene Eiken, her med hunden Meles da den var valp, mener det bør være rom for hundekjøringsløype i Vestmarka.

Er det ikke plass for hundekjøringsløype i marka?

Slikt hører ikke til i bynærhet? Hva er dette? Er det ikke plass i vår meget romslige natur for alle? Det er meget flott av Bærum Natur og idrett å anlegge en løype for dem som vil trene med hund uten at man må reise langt til fjells for å slippe at sinte, korrekt antrukne skiløpere som ikke tåler annet enn å ha løypa helt for seg selv skal forsure dagen med sinte kommentarer.

Jeg stiller meg undrende til, og kjenner meg samtidig provosert når Bærum Natur og friluftsråd Mener at Vestmarka er for trang for trekkhundløype.

Hallo!

Er det ikke plass til oss alle i vår romslige utmark? Også de som elsker å gå på ski med hunden sin? Om det er en trekkhund eller bare en hund som elsker å være på tur med sin eier uten å oppleve sinte kommentarer eller at noen slår / stikker med skistaven? Det skjer dessverre altfor ofte!

"Friluftsrådet" hevder at det er en risikosport å tilrettelegge for fartsfylte fritidsaktiviteter i marka!!?? Hunder i line eller spann i 10-20 km/t er vel neppe sammenlignbart med alle syklistene som dundrer igjennom marka på sine påkostede terrengsykler med ballongdekk både sommer og vinter til fare for både store og små som er på kosetur i marka der de kommer rasende i opptil 50-60 km/t og kanskje mer på trange skogsløyper. Kanskje det er plass til egne sykkelløyper da? En sykkel tar jo sikkert mye mindre plass enn en hund!

Mange av disse "ekstremsportutøverne" på 2 hjul er dessverre de samme som ikke ønsker (ekstrem) hundesport i marka, men stiller på ski i "kondomdress" på vinteren med staven slagkraftig rettet mot våre hunder i løypa!

Hei. hallo!!!

Det er faktisk plass i vår romslige utmark for alle. Store og små, hunder og handikappede! Vi har nylig sett i mediene at også handikappede dessverre er en utsatt gruppe på tur i innlegget Nei, marka er ikke for alle .

Jeg har selv gått med polarhunder i både trekkline og spann i marka i mer en 25 år, og hatt mange fantastiske turer med hundene mine. Jeg er født og oppvokst i Asker, men må erkjenne at jeg aldri eller sjelden gikk med mine hunder i Vestmarka i helgene på grunn av alle de stygge kommentarene jeg fikk om at hunder ikke hadde noe i marka/løypene å gjøre. Men jeg må presisere at de fleste som sa dette ikke var familier og barn, men som oftest enslige menn med pulsklokke!

Les også: Hva er det med folk og marka?

Jeg bor nå i Bærum, og jeg går flere ganger i uken både på hverdager og i helger med min kjære Alaska Husky Meles i line i Bærumsmarka uten noen negative kommentarer.

Hei dere i Natur og Friluftsråd!: I vår romslige natur og utmark er det faktisk plass til oss alle! Selv i Asker og Bærum! Kle av dere deres trikoter og pulsklokker og begynn å tenk for befolkningens beste!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler