Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Grünerløkka 2.0 på Fornebu

FORNEBU: - Det er vel bare utbyggingskåte arkitekter og utbyggerbaroner som klarer å kalle en «boligbyggelse med urban karakter organisert innenfor en kvartalsstruktur» for «Parken» og ikke «Byen», skriver innsenderen.

I forslaget til kommunedelplan 3 deler man Fornebu inn i tre områder: Byen, Parken og Landet.

Det er foreslått følgende premisser for utforming av bebyggelse i område B «Parken» ... at det innenfor området skal etableres boligbebyggelse med en urban karakter organisert innenfor en kvartalsstruktur».

Store Norske Leksikon definerer urban som «bymessig». Kvartalsstruktur finner man blant annet på Grünerløkka og Torshov. Det er vel bare utbyggingskåte arkitekter og eiendomsbaroner som klarer å kalle en «boligbyggelse med urban karakter organisert innenfor en kvartalsstruktur» for «Parken» og ikke «Byen».

Dessverre viser det seg at kommunen har tyvstartet urbaniseringen allerede før kommunedelplan 3 er vedtatt. Det legges opp til at det skal bygges syv-åtte etasjer på felt som ligger mellom Obos’ Oksenøy-prosjekt og Festplassen (felt 9.7).

I «Reguleringsplan for Fornebu område 9.7» står det i klartekst at for skolen og bo- og behandlingssenter gjelder at maksimal gesimshøyde skal være cote +36,0. Det tillates takoppbygg med maksimal gesimshøyde cote +40,0 på inntil 1/3 av takflaten. Gitt at bakkenivået er cirka det samme for Oksenøya, vil dette bety en høyde på skolen og omsorgsboligene på 24–28 meter (seks-åtte etasjer).

Blokkene som Obos oppfører langs Forneburingen, er på cirka 16 meter over bakkenivå. Hvor høyt 24–28 meter er kan man få et begrep om ved å legge til ytterligere 3-3,5 etasjer på toppen av Obos-blokkene.

Nå som det fortsatt er monsterkraner på byggeplassen som lett kan vise hvor høyt 24–28 meter er, bør planutvalget ta en befaring slik at de ved selvsyn kan se hvor høyt dette blir.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Så slipper Udnes og andre planutvalgsmedlemmer å si etterpå at de ikke viste hva de vedtok (ref. Bekkestua og Eiksmarka).

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.