Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Godt omdømme for Bærum kommune?

ADVARER: – Det fungerer ikke å vedta et godt omdømme, det kan tvert imot skape dårligere forhold på lang sikt, Harald Sævareid i Bærum SV.
ADVARER: – Det fungerer ikke å vedta et godt omdømme, det kan tvert imot skape dårligere forhold på lang sikt, Harald Sævareid i Bærum SV.

Kommunestyret har vedtatt at Bærum skal ha godt omdømme som arbeidsgiver. Det er ikke et godt vedtak.

Ønsket om å oppfylle kommunestyrets vedtak kan kneble ytringer og beskylde varslere for å være problemet. I ytterste konsekvens kan fryktkultur og feilinformasjon bli resultatet.

Les også: Utdanningsforbundet mener ytringsfriheten trues i Bærum-skolen

Les også: Ytringsfrihet i Bærum?

Les også: Forbannet over ytrings-nei i formannskapet

Et godt omdømme får vi når tjenestene vi produserer er gode. Et godt omdømme som arbeidsgiver får vi når de ansatte er tilfredse og opplever at de kan gjøre en god jobb.

Våre ansatte gjør en fantastisk innsats hver dag hvis forholdene gjør det mulig. Det fungerer ikke å vedta et godt omdømme, det kan tvert imot skape dårligere forhold på lang sikt.

I kommunestyret blir jeg beskyldt for å snakke ned tjenestene i kommunen når jeg krever økte bevilgninger eller bedre vilkår for ytringsfriheten.

Det er altså jeg som krever mer penger til tjenestene og bedre forhold for de ansatte, som skaper dårlig omdømme, ikke de som kutter dramatisk i budsjettene slik at tjenestene ikke kan levere det som forventes.

Sist uke fikk Haug skole åtte nye stillinger og ettergitt et underskudd på 1,8 millioner kroner. Det hadde de ikke fått hvis det ikke var fordi de ansatte over lang tid hadde varslet om en krise i utvikling.

SV har gjentatte ganger fremmet krav om økte bevilgninger til Haug. Det har frem til siste kommunestyremøte ikke fått gjennomslag fordi politikerne ikke har blitt informert om situasjonen.

Riktignok har informasjonen vært tilgjengelig hos ansatte og fagforeningene. Er det av frykt for et dårlig omdømme at politikerne ikke fikk den informasjonen de er avhengig av?

Jeg har hatt mange spørsmål om nettilgang i Bærumsskolen. Det er viktig i og med at iPad skal være sentral i undervisningen.

Hver gang har jeg fått beskjed at det ikke er registrert vesentlige avvik. I og med at jeg snakker med lærere på mange skoler vet jeg at situasjonen har vært alvorlig.

Hvorfor det ikke er registrert avvik vet jeg ikke, det jeg vet er at nettet ikke fungerte. Da informasjonen omsider kom, var informasjonen til Budstikka, lærerne og politikerne forskjellig, det er ikke bra.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Ytringsfrihet og uenighet er forutsetningen for et fungerende demokrati. I Bærum kan det se ut til at vedtaket om et godt omdømme bidrar til å svekke både ytringsfriheten og uenigheten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.