Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Godt å bli eldre i Bærum

Tilbudet på Lønnås bo- og rehabiliteringssenter gjør at innsendernes far får hjelp til å klare seg selv, og dermed beholde livsgleden og mestre eget liv.

Foto: Joakim S. Enger

Den siste tiden har det vært en del oppslag i Budstikka om problemer i eldreomsorgen i Bærum kommune. Vi er pårørende til en eldre mann som fikk slag i vår, og kjenner oss overhodet ikke igjen i bildet som beskrives. Vi har blitt møtt av engasjerte, hjelpsomme og hyggelige ansatte både i hjemmesykepleien og rehabiliteringsteamet. Vi kan ikke få fullrost tilbudet eller de ansatte nok.

Faren vår har aldri hatt behov for hjelp tidligere, og vi hadde ingen idé om hvor vi skulle begynne for å finne frem til riktig tilbud. Men det trengte vi aldri å finne ut av, for Bærum kommune har vært på tilbudssiden fra dag 1. Da faren vår skulle skrives ut, sendte sykehuset beskjed til Bærum kommune. Da vi kom hjem fra sykehuset, ventet hjemmesykepleien og spurte hva faren vår trengte av hjelp. Ingen søknadsskjemaer å fylle ut. Kun fokus på hva det var behov for. Og i tillegg til hjemmesykepleien stilte rehabiliteringsteamet opp – fem dager i uken midt i sommerferien.

Etter hvert ble rehabiliteringstilbudet utvidet med to dager i uken på Lønnås, hvor det er fokus på fysioterapi og sirkeltrening. Da blir han hentet om morgen, og kjørt hjem etter middag der. Alt dette for at faren vår skal kunne klare seg selv, og dermed beholde livsgleden og mestre eget liv. Vi har fortsatt ikke søkt om noe som helst, han bare får den hjelpen han trenger. Og skulle det være noe, ringer de oss med beskjed med en gang. Og vi må ikke glemme storkjøkkenet hvor han bestiller middager og får hjem, for fortsatt er det litt krevende å lage middag fra bunnen selv hver dag.

Faren vår er veldig fornøyd. Han vil gjerne bo hjemme og klare seg selv, og takket være tilbudet fra Bærum kommune og de fantastiske ansatte i hjemmesykepleien og rehabiliteringsteamet, er det mulig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.