Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gode boliger for alle i Bærum

– Stiftelsen Utleieboliger i Bærum har en viktig rolle å spille, skriver nyvalgt styreleder Morten A. Meyer. 61-åringen fra Haslum er generalsekretær i Huseiernes Landsforbund og har tidligere vært statsråd og statssekretær for Høyre.

– Stiftelsen Utleieboliger i Bærum har en viktig rolle å spille, skriver nyvalgt styreleder Morten A. Meyer. 61-åringen fra Haslum er generalsekretær i Huseiernes Landsforbund og har tidligere vært statsråd og statssekretær for Høyre.

Foto: Moment Studio

Ikke noe sted i verden gir ordtaket «My home is my castle» mer mening enn i Norge.

Et godt hjem gir en trygg og forutsigbar ramme rundt livet vårt. Sammen med helse og arbeid er bolig den viktigste pilaren i velferdssamfunnet vårt.

Derfor har fellesskapet et ansvar for at alle får mulighet til å bo i en god bolig til en pris som lommeboken kan tåle. 

De fleste av oss får til det på egen hånd uten behov for tilrettelegging fra stat og kommune ut over generelle virkemidler. Men i et marked med raskt voksende boligpriser er det ikke alle som i ung alder har mulighet til å kjøpe seg sin egen bolig. 

Ikke alle har «foreldrebanken» i ryggen eller mulighet til å spare opp egenkapital. Jobben gir kanskje ikke stor nok inntekt til å bære høye lånekostnader.

Det er her Stiftelsen Utleieboliger i Bærum har en viktig rolle å spille. Stiftelsen har nettopp som formål å tilby unge mennesker med jobb i Bærum en inngang i boligmarkedet. 

Stiftelsen skal tilby boliger med overkommelig husleie som kan håndteres med egen inntekt og som samtidig gir rom for sparing.

Dette er viktig for den enkelte, men også for fellesskapet. Gode velferdstjenester og et bredt servicetilbud for oss som bor i kommunen, forutsetter at vi har flinke folk som kan bo og jobbe i Bærum. 

Uten å tilrettelegge bedre for at unge arbeidstagere i viktige jobber kan bo i en god og rimelig bolig, risikerer vi at de flytter vekk og tar med kompetanse og arbeidskraft til en annen kommune. Det vil over tid gå ut over oss alle.

Ikke alle har «foreldrebanken» i ryggen eller mulighet til å spare opp egenkapital.

I samspill med Bærum kommune skal stiftelsen utvikle prosjekter med lav tomtekostnad, effektiv utbygging og god, men nøktern standard. 

Slike prosjekter er allerede gjennomført med godt resultat. Men behovet er større, og nye prosjekter må utvikles for å gi flere mulighet for en god bolig på vei inn i voksenlivet.

Når jeg har påtatt meg oppgaven som styreleder i stiftelsen, er det fordi jeg gjerne vil bidra til at enda flere får et godt og trygt hjem å bo i. Det kjennes meningsfylt å gi unge arbeidstagere som fyller viktige jobber i Bærum, mulighet til å bo i kommunen. 

Bra er det også når stiftelsen bidrar til at leietagerne får mulighet til å spare. En sparing som bygger egenkapital og gjør det mulig å gå fra leie til eie etter hvert.

Stiftelsen er ett av flere verktøy Bærum har for å realisere en god og helhetlig boligpolitikk. Jeg har registrert at det i det siste året har vært litt støy rundt stiftelsen. Det er skapt inntrykk av at det er konflikt mellom Bærum kommune og styret i stiftelsen. 

Jeg kommer utenfra og kjenner ikke historien. Om det er en slik konflikt som omtalt, vil jeg bidra til å legge den død. Unge voksne som ønsker seg en rimelig utleiebolig på vei inn i boligmarkedet, fortjener at kommunen og stiftelsen jobber sammen for deres beste.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.