Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

God sentrumsutvikling?

Asker sentrum med Føyka og Askerparken i 2020 før arbeider med Kirkeveien/Elvely. – Hvorfor må Askerparken og Føyka «utvikles»? spør innsenderen.

Asker sentrum med Føyka og Askerparken i 2020 før arbeider med Kirkeveien/Elvely. – Hvorfor må Askerparken og Føyka «utvikles»? spør innsenderen.

Foto: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Ordfører startet ny debatt om fremtiden for Askerparken og Føyka i Budstikka. Premissene utfordres!

Hvorfor må Askerparken og Føyka «utvikles»? Hvorfor og hvordan er Føyka «avgjørende»? Hva er de «gode og bærekraftige løsningene»? Hvor er respekten for fersk reguleringsplan og grunneier?

Kommuneplan areal debatteres hvert fjerde år. Utkastet ble offentlig i juni. Høringsprosessen starter formelt i oktober.

Jeg roser kommuneplan areal for Asker – men 225 blokkleiligheter på 21 mål i Askerparken innen 2026 (høye blokker/små leiligheter) foreslås uten sentrumsstudie og konsekvensanalyse.

Hvorfor er 225 boliger i Askerparken avgjørende? Det er mange muligheter for sentrumsutvikling (bolig/næring) med og uten E18 i tunnel. Tomtereserven i Asker viser et stort overskudd i forhold til planlagt boligvekst – det er arealer for de neste 30 år i arealplanen. Asker har 10 sentrumsområder og 26 nærsentre med bolig/næring utvikling. Næringsparker utvides – og skaper lokale arbeidsplasser.

Kultur og idrett er viktig av mange grunner. Nærhet er avgjørende.

Sirkulær økonomi med bevaring/utvikling har fått nytt fokus i samfunnet – Føyka og Askerparken har flotte idrettsanlegg!

Flytting av matcharena til Borgen/Drengsrud møter mange motforestillinger.

Samfunnssikkerhet med flomslette (Føyka) hvor overvann kan håndteres betyr kanskje mer etter herjingene i sommer?

Hva som i dag vurderes bærekraftig har endret seg – vil det bli reflektert godt nok i ny plan?

Det er rart å høre uttalelser om at Skiklubben, som er grunneier av 50 mål på Føyka og deler av Askerparken, blir bedt om å gjøre et nytt valg i løpet av høstens høringsprosess. En idrettsorganisasjon tuftet på frivillighet trenger lang tid, grundige studier, reelle alternativer og to årsmøtevedtak.

Områdereguleringen fra 2017 gir tross alt en fleksibilitet for utbygging eller idrett eller en kombinasjon. Fargekoden på arealkartet bør være stripet grønn/brunt på Føyka og grønn i Askerparken. Det er en fremtidsrettet og bærekraftig løsning for samfunnet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.