Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

God psykisk helse er gull verdt

Vi savner Bjørnegård psykososiale ressurssenter slik det var før. Trygghetsplassene der var viktig for mange med psykiske problemer, skriver Aps Kari Seljelid.

Foto: Terje Heiestad

Derfor vil Bærum Arbeiderparti ha tiltak som fremmer god psykisk helse. Sterkere fellesskap, trygghet for like muligheter og gode velferdstjenester i alle livets faser, er viktig for folk. Når livet virkelig butter, må det være hjelp å få. 

Noen trenger en å snakke med og få råd, andre trenger profesjonell hjelp fra fagpersoner. Informasjon om hvordan, må være lett tilgjengelig.

Kommunen må bidra til å forebygge alvorlig psykiske helseplager. Derfor satser Arbeiderpartiet på at alle barn skal ha en trygg oppvekst. Man skal slippe å slite med problemer alene. Ingen skal mobbes på skolen eller i arbeidslivet, og angrep må raskt stoppes før det eskalerer. 

Skolehelsetjenesten er et lavterskeltilbud som skal være der for alle elever, og lærerne må umiddelbart ta tak i uheldige forhold i samarbeid med foreldrene. Det skal være trygt å be om hjelp.

Ingen skal mobbes på skolen eller i arbeidslivet

Fastlegene, PP-tjenesten og psykisk helse for barn og unge må være på tilbudssiden og virkelig yte hjelp når det trengs. Nok kapasitet er viktig. Det å motvirke utenforskap og ensomhet er viktig forebyggende arbeid. Derfor vil vi ha fritidstilbud som alle har råd til, og støtteordninger så alle får like muligheter til å delta. Seniorsentrene har sin viktige plass for sosialt fellesskap for eldre.

Psykologtjenesten og lavterskeltilbudene i kommunen gjør en god jobb, men bør nok utvides. Vi er glade for fantastiske Villa Walle, Fontenehuset og andre tiltak. De bidrar som gode møteplasser, gir økt livskvalitet, optimisme og nye muligheter for mange. Men vi savner Bjørnegård psykososiale ressurssenter slik det var før. 

Trygghetsplassene på Bjørnegård var viktig for mange med psykiske problemer. Den nye mestringsplassen på Rud integrert med andre helsetiltak mener vi ikke er nok.

Nødtelefon og akutthjelp kan redde liv og må derfor fungere godt slik at psykisk helsehjelp kan være raskt på pletten når situasjonen er akutt. Arbeiderpartiet vil arbeide for bedre helsetjenester og god psykisk helse.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.