Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Glem Fornebubanen og skap et Fornebu med god bokvalitet.

Realiteten ser ut til å være at det er finansieringen av Fornebubanen som dikterer hvordan fremtidens Fornebu kommer til å se ut.

Dette er å starte i feil ende.

På grunn av kravene som stilles i forbindelse med den statlige finansieringen av Fornebubanen ender vi opp med +/- 11 000 boliger, stor mangel på idrettsanlegg, skoler og barnehager med alt for små utearealer, gang og sykkelstier kloss opp til Snarøyveien, sterkt innsnevret Snarøyveien, sterkt reduserte solforhold (iht TEK 17) mellom byggene, sterk begrensning av parkeringsmuligheter og bilbruk. Den flotte luftige følelsen som eksisterer i dag vil bli erstattet av en følelse av å være i en trang og mørk bygate med høye bygg på hver side.

Alt dette, bare for å få en T-bane som i stor grad skal bare frakte passasjerer som er ansatt på Telenor eller Statoil (Equinor).

Er det verdt det, når vi ser hvilke konsekvenser det får? Personlig tror jeg de fleste som bor på Fornebu og Snarøya ville være fornøyde med 6-7000 boliger, en god bussforbindelse som idag og en ny båtforbindelse.

Les mer på Budstikka.no/debatt

Hvorfor skal Bærum hjelpe Oslo med deres boligproblem, når de gjør det de kan for å stoppe utbyggingen av E-18?

I tillegg har Statistisk Sentralbyrå i fjor nedjustert sine prognoser for befolkningsveksten i Bærum fra 40 000 til 17 000 frem til 2035. Rådmannen sier at han baserer seg på prognoser fra utbyggerne. Er ikke dette bukken som styrer havresekken?

Glem T-banen, bygg for 6-7000 enheter, og skap et bomiljø hvor folk vil trives, inklusive de som bor der idag.

Les flere innlegg av Gregers Gram Rygg

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.