Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gledelig at monsterbroen er foreslått revet

– Å legge E18 i tunnel vil ha utrolig mye å si for utviklingen av Sandvika, skriver Philip Nordbø-Larsson i Bærum Unge Høyre.

– Å legge E18 i tunnel vil ha utrolig mye å si for utviklingen av Sandvika, skriver Philip Nordbø-Larsson i Bærum Unge Høyre.

FOTO: PRIVAT

For noen dager siden kom det en gledelig melding, nemlig at E18-broer er foreslått revet. Dette gjelder blant annet monsterbroen gjennom Sandvika. Akkurat denne broen har vanskeliggjort en positiv utvikling av Sandvika sentrum.

Dagens broer krever omfattende vedlikehold for å bli stående. De tilfredsstiller ikke dagens krav til veibroer. 

Nå som Statens vegvesen sier at broene ikke kan brukes, er det høyst naturlig å gå for tunnel i stedet. Å legge E18 i tunnel vil ha utrolig mye å si for utviklingen av Sandvika. Det er mye potensial som nå kan bli utnyttet for Sandvika sentrum. Sandvika kan endelig bli skjærgårdsbyen bæringene drømmer om.

Sandvikas kvaliteter kan endelig komme til sin rett. I Sandvika er det fine naturområder som Kadettangen og Kalvøya. Med E18 under bakken vil disse områdene bli enda mer populære.

Flere slike områder kan også bli bygget med E18 under bakken. Tenk hvor kjekt det hadde vært å sitte i en park uten å høre konstant støy fra bilene.

I sjøfronten kan vi bygge boliger, næringsbygg og andre tilbud for innbyggerne. Jeg ønsker meg en variert bebyggelse med fine grøntområder ved sjøen. E18 i tunnel har ikke minst utrolig mye å si for å redusere støy og støv.

E18 i tunnel gir oss god trafikkavvikling samtidig som bomiljøet blir kraftig forbedret. Dette fortjener bæringene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.