Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gjør som Kennedy – sett en dato

– Sett en dato for når hele sykkelveinettet skal være på plass, skriver innsenderen. Her fra Fornebuveien.

– Sett en dato for når hele sykkelveinettet skal være på plass, skriver innsenderen. Her fra Fornebuveien.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er utrolig gledelig å lese at to kommunestyrerepresentanter fra Høyre i Bærum tydeligvis brenner for bedre sykkeltilrettelegging. 

De mener at det skal bli enklere, tryggere og mer behagelig å velge sykkelen. De ønsker også at sykling skal være en morsom, effektiv og miljøvennlig måte å ta seg fra A til B på – uansett hvilken type syklist du måtte være.

Ja! Veldig bra! Helt enig!

Innlegget avsluttes med at politikerne ønsker seg flere innspill til sykkelsatsingen.

I den nå ett år gamle gruppen Bærumsyklistene med over 470 sykkelglade medlemmer er det delte meninger om kommunen egentlig trenger flere innspill. I Bærumsyklistene har mange engasjerte syklister kommet med gode forslag og kommentarer som er blitt samlet inn ved forskjellige anledninger og videresendt til administrasjonen og våre folkevalgte. Og det kommer vi sikkert til å fortsette med. 

Men så er det også flere innbyggere som ytrer sin fortvilelse over at «det skjer uansett for lite», «de vet jo egentlig hva de skal gjøre, men gjør det bare ikke» og «det nytter ikke å sende inn innspill – det har jeg allerede gjort i mange år uten at det nyttet».

Alle vet jo at ting tar tid, og det er bare noen få år siden sykkelstrategien ble vedtatt. Før det sto sykkeltilrettelegging ikke så veldig høyt oppe på agendaen i kommunestyret. 

Dette har heldigvis endret seg. Her ligger det nå et enormt potensial for Bærums-samfunnet med en enighet til og med på tvers av partier.

Så her kommer mitt innspill: Sett en dato for når hele sykkelveinettet skal være på plass. «A goal without a date is just a dream.» (Milton H. Erickson.) Hadde ikke Kennedy i 1961 ambisiøst proklamert at amerikanerne ville lande på månen innen utgangen av tiåret, hadde nok aldri Neil Armstrong tatt menneskehetens første skritt der i 1969.

Tør våre folkevalgte å være like ambisiøse når det gjelder Bærums-samfunnets køfrie mobilitet, folkehelse og bidrag til miljø og klima?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.