Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gjestehavnen på Sætre – en partyhavn?

– Gjestehavnen på Sætre fremstår som en partyhavn. Når reglene ikke håndheves og det er fritt frem, blir det raskt «lovløse» tilstander, skriver innsenderen. Gjestehavnen ligger til høyre i bildet.

– Gjestehavnen på Sætre fremstår som en partyhavn. Når reglene ikke håndheves og det er fritt frem, blir det raskt «lovløse» tilstander, skriver innsenderen. Gjestehavnen ligger til høyre i bildet.

FOTO: PRIVAT

Vi har benyttet oss av gjestehavnen på Sætre i flere år nå, og et par ganger hittil i år.

Begge gangene i år har det slått oss at gjestehavnen i år fremstår som en partyhavn, mye mer enn tidligere år.

Første gang vi var der, i april, var det drikking, høy musikk og dansing på dekk og badeplattformer før kl. 16.00. Andre hadde slått opp langbord på brygga hvor de satt og drakk og gjorde det vanskelig for barn og eldre å komme seg forbi.

Nå i 17. mai-helgen holdt festen på til kl. 03.00 på fredagen, med høy musikk, allsang, skrik og skrål. Bråkmakerne ble tilsnakket kl. 02.00 og roet seg i ti minutter før de var i gang igjen. 

Flere båter ble holdt våkne av bråket, og hos oss fikk ikke barna sove før festen var over. Jeg vet at politiet ble oppringt, men ville ikke prioritere dette fordi de hadde mye å gjøre.

Når reglene ikke håndheves og det er fritt frem, blir det raskt «lovløse» tilstander.

En runde i havnen på lørdagen viste at reglementet for gjestehavnen ikke er slått opp noen steder. Det bør i hvert fall være synlig ved betalingsautomaten og gjerne ved nedgangen til brygga, ikke bare på kommunens hjemmesider. Da kan besøkende med selvsyn se at det skal være stille kl. 23.00, og det er ingen tvil om hva som gjelder. 

Men hvem håndhever reglene? Havneverten henviste tidligere på kvelden til «vaktselskapet» da noen spurte, men hvilket selskap, og kan besøkende kontakte disse?

Når fastboende forteller at politiet tidligere i år har vært til stede for å stoppe fest og fyll, og andre klager på støy i gjestehavnen nesten hver helg, så virker det som om havnen har blitt en partyhavn. 

Og er havnen først kjent som en partyhavn, tiltrekker den seg enda flere som vil feste. Når reglene ikke håndheves og det er fritt frem, blir det raskt «lovløse» tilstander.

Og da lurer jeg – er det dette man ønsker fra kommunens side? Er det greit at Sætre gjestehavn får rykte på seg for å være et fristed for fest og bråk? 

I verste fall ender det med at det lokale næringslivet mister kunder og omsetning, hvis båtfolk velger seg andre havner for å handle og sikre nattesøvnen.

Det er flott at besøkende koser seg og har det gøy i havnen. En levende havn er bare positivt, men besøkende bør respektere at andre overnattende har et ønske om og behov for nattero. 

Og reglementet bør håndheves, så kanskje noen skulle ha ansvar for å ta en runde en stund etter stilletid kl. 23.00 i helgene for å signalisere at det må være stille? Hvis kommunen har en avtale med et vaktselskap, så kunne jo disse tatt denne jobben?

Jeg håper Asker kommune kan ordne opp i forholdene i gjestehavnen, så det blir et godt sted for alle, både store og små.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.