Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi ungdom en inngangsbillett til arbeidslivet

– Kommunene bør prioritere sommerjobber til unge, skriver innsenderen. Her unge kirkegårdsarbeidere i Asker en tidligere sommer.

– Kommunene bør prioritere sommerjobber til unge, skriver innsenderen. Her unge kirkegårdsarbeidere i Asker en tidligere sommer.

Foto: Anette Andresen

I løpet av tenårene er det mange som jobber i ferier for å tjene litt ekstra og få erfaring fra arbeidslivet. Erfaring som kommer godt med, når de søker jobb senere i livet.

At noen går god for deg, er viktig for at nye arbeidsgivere tør å satse på nettopp deg. Pandemien har gjort det vanskeligere å få sommerjobb, og dessverre er det mange ungdommer som faller utenfor.

Sommerjobber kan gi unge god trening i å være arbeidstager, samtidig som man kjenner på mestring og tilegner seg nye ferdigheter.

Vi i LOs ungdomsutvalg mener kommunene bør prioritere penger til sommerjobber for unge.

En av våre viktigste oppgaver som samfunn er å sørge for at alle settes i stand til å leve selvstendige og gode liv. Da kan det være avgjørende at man får en billett inn i arbeidslivet, kanskje nettopp gjennom en sommerjobb.

Å få vise hva man er god for og ha en referanse er til stor hjelp når man skal finne seg jobb senere i livet, men under pandemien er det mange unge som ikke har fått muligheten til å ha sommerjobb.

Derfor bør kommunene prioritere sommerjobber til unge i kommunebudsjettet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.