Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi SV beskjed

SPØR OM RÅD: - Hva er viktige saker for deg eller din organisasjon inn i den nye storkommunen? spør Janne Grøttumsbråten og de andre toppkandidatene for Asker SV.

Kommune- og fylkestingsvalget 9. september 2019 nærmer seg.

For Asker, Røyken og Hurum er årets valg helt spesielt grunnet sammenslåingen 1. januar 2020, noe som betyr at det i høst skal velges felles kommunestyre for de tre kommunene.

Les også: Huring topper nye Askers SV-liste

Les også: Arrogant om psykiatrisk legevakt

Det betyr selvfølgelig hardere kamp om plassene når tre kommunestyrer blir til ett og antall folkevalgte reduseres med nær to tredjedeler, men det betyr også at partiene skal utarbeide valgprogrammer for hele den nye storkommunen.

Det krever selvsagt noe ekstra, da politikken må utformes med tanke på den pågående sammenslåingen og tjenesteutviklingen.

SV i Asker, Røyken og Hurum har i tråd med folkeflertallet kjempet imot sammenslåing av de tre kommunene, som vi mener i kraft av sine størrelser ikke var i målgruppen for sammenslåing.

Når sammenslåingen nå likevel blir en realitet, er det viktig for nye Asker SV at vi får gode og likeverdige tjenester i hele den nye storkommunen. Det er langt fra Tofte til Billingstad.

I tillegg til innbyggertorg og gode nærdemokratiske ordninger som såkalte lokalsamfunnsutvalg og oppgaveutvalg som forhåpentlig kan bidra til å minske avstanden mellom styrende og styrte, er det viktig at innbyggere og ikke minst brukere blir hørt i utviklingen av tjenestene. Det er som kjent i kommunene at velferden skapes.

For SV er det derfor av avgjørende betydning at vi i vårt arbeid med valgprogram for nye Asker SV, får innspill fra innbyggere og organisasjoner i hele den nye storkommunen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hva er viktige saker for deg eller din organisasjon inn i den nye storkommunen? Gi SV beskjed på asker@sv.no eller på våre Facebook-sider.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.